kapat
16.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Susurluk onaylandı

Yargıtay, 6. No'lu DGM'nin verdiği cezayı onayladı. 6 yıl hapse çarptırılan Eken ve Şahin 2 yıl 4'er ay, 4 yıla çarptırılan 12 sanık 20 ay yatacak
Yargıtay, 1996'da Susurluk'ta meydana gelen trafik kazası ile başlayan davaya son noktayı koydu. Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Susurluk davası sanıklarına verilen hapis cezalarını onadı. 8. Ceza Dairesi, İstanbul 6 No'lu DGM'nin İbrahim Şahin ve Korkut Eken'e verdiği 6'şar yıl ağır hapis cezası ile 12 sanığa verdiği 4'er yıl ağır hapis cezasını "usul ve yasaya" uygun buldu.

Dava, 6 No'lu DGM'nin yaptığı hatalar nedeniyle Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nde "usul yüzünden" bozulmuştu. Ancak Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun itirazı üzerine 8. Ceza Dairesi davayı dün yeniden görüştü. Ve bu kez cezaları onayladı. Sanıkların onama kararına karşı "karar düzeltme" talebinde bulunma hakları var. Ancak bu talebin 8. Ceza Daire'sinde incelenmesine Yargıtay Başsavcılığı karar verecek. Karar düzeltmede sonuç alınamazsa ceza kesinleşecek.

8. Ceza Dairesi Başkanı Naci Ünver, Susurluk davasında daha önce usul yönünden bozma kararı verdiklerini, ancak bu kararın Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nca kabul edilmeyip 8. Daire'ye gönderildiğini anımsattı. Ünver, dünkü toplantıda sanıklar hakkında, "mevcut delillerin mahkumiyete yeterli olup olmadığı, suç vasfının belirlenmesinde isabet bulunup bulunmadığı, uygulanan yasa maddelerinin olaylara uygun olup olmadığı yönünden gereken incelemenin yapıldığını ve yasaya uygun görülüp oybirliği ile onandığını" söyledi. Yargıtay'ın onadığı İstanbul 6 No'lu DGM'nin kararında, "Suç işleyip de bazı siyasi, sosyal, idari ve yasal koruma kalkanlarının arkasına sığınanlar ile bu koruma kalkanlarını muhafaza edenler ya da kaldırmayanlar unutmamalıdır ki, adalet bir gün onlara da lazım olacaktır. Türkiye Devleti'nin iç ve dış güvenliğinin katillere, uyuşturucu kaçakçılarına, kumarhane işletmecilerine emanet edilmesi, bunlardan medet umulması affedilemez, kabul edilemez bir davranıştır" denilmişti.

Kime, ne ceza verildi ?
İstanbul 6 No'lu DGM, yaklaşık 4 yıl süren davayı 12 Şubat 2001 tarihinde karara bağlayarak şu cezaları verdi:

* İbrahim Şahin ve Korkut Eken'i, "cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve bu teşekkülü yönetmek" suçundan 6'şar yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Şahin ve Eken, ömür boyu kamu hizmetlerinden men edildi. Şahin ve Eken, toplam 876 gün cezaevinde kalacak. Ancak, Şahin'in tutuklu kaldığı 185 gün cezasından düşülecek.

* Özel timci eski polis memurları Ayhan Çarkın, Ayhan Akça, Oğuz Yorulmaz, Enver Ulu, Mustafa Altunok, Ercan Ersoy ve Ziya Bandırmalıoğlu ile Şanlıurfa Milletvekili Sedat Edip Bucak'ın şoförü Abdülgani Kızılkaya, "katliam hükümlüsü" Haluk Kırcı, "uluslararası uyuşturucu kaçakçısı" Yaşar Öz, Sarıyer'de öldürülen Ömer Lütfü Topal'ın iş ortakları Sami Hoştan ve Ali Fevzi Bir'i de, aynı suçtan, 4'er yıl ağır hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar İnfaz Yasası'na göre 19 ay 6 gün (576 gün) cezaevinde kalacak.

Kemal GÖKTAŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır