kapat
16.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

14 milyar $ geliyor

IMF Başkanı Köhler "Türkiye çok iyi performans gösterdi. Enflasyon düşüyor, faizler düşüyor. Sıra büyümede" dedi. Köhler yeni stand-by anlaşmasının önümüzdeki hafta İcra Direktörleri toplantısında sonuçlanacağını açıkladı
IMF Başkanı Horst Köhler dün Başbakan Bülent Ecevit ile yaptığı görüşmede Türkiye için önemli mesajlar verdi ve "Reformlar etkileyici. Şikayet edilecek bir şey yok. Enflasyon düşüyor, faizler düşüyor. Büyüme bekliyoruz. Cesaretlendirmeye devam edeceğiz"dedi.

Ecevit'in ABD gezisinin ilk gününde yoğun temaslarının arasında en önemli olanı IMF Başkanı Köhler ile yaptığı görüşme oldu. Blair House'de yapılan görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Köhler görüşmenin ardından çevresini saran Türk gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. IMF Başkanı Şubat ayında ele alınması beklenen 14 milyar dolarlık yeni stand-by anlaşması görüşmelerinin öne alındığını belirterek "Yeni anlaşmayı Şubat ayından önce, yani önümüzdeki hafta İcra Direktörleri Kurulu toplantısında ele alıp değerlendireceğiz. Bu görüşmede büyük bir olasılıkla yeni stand-by anlaşmasını sonuçlandıracağız. Böylece Türkiye'ye önemli bir kaynak aktarımı daha sağlanmış olacak" dedi.

PERFORMANSINIZ ETKİLEYİCİ
Türkiye'nin geçen yıl yaşadığı Şubat krizinden sonra sergilediği performansın etkileyici olduğunu belirten Köhler gelişmelerden memnun. IMF Başkanı bu konuda görüşlerini şöyle açıkladı:

"Krizden sonra alınan reform kararlarını uygulamada herhangi bir problem yok. Doğru yoldasınız ve oldukça iyi bir ilerleme sağlandı. Gördüğümüz kadarıyla faizler düşüyor, enflasyon düşüyor. Artık büyüme bekliyoruz. IMF olarak Türkiye'yi cesaretlendirmeye devam edeceğiz. Gelişmeleri ve gelinen noktayı umut verici olarak değerlendiriyoruz. Ancak yapılması gereken bazı görevler var. Hükümete güvenimizi teyit edebilirim."

KOHLER'E GÜVENCE VERDİ
IMF Başkanı Köhler bu açıklamasının ardından gazetecilerin soru yağmuruna tutuldu. Köhler bir soru üzerine Türkiye ile Arjantin'in karşılaştırılmasını doğru bulmadığını da sözlerine ekledi.

Bu arada görüşmelerde Köhler'in "ABD'deki resmi temaslarınızdan şu ana kadar aldığınız intiba nedir?" sorusuna Ecevit'in, "Siyasi ve askeri ilişkilerimiz çok iyi. Ancak ekonomik ve ticari ilişkilerimiz zayıf" yanıtını verdiği belirtildi. Köhler, vergi ve bankacılık alanında da sorular yöneltti. Başbakan Ecevit görüşme sırasında Köhler'e "Türkiye ile ilgili olumsuz haberler gelirse sakın kaygılanmayın. Biz öyle bir hükümetiz ki üç partili koalisyon olmamıza rağmen her konuda tartışıyor, ama sonunda uzlaşıyoruz" dedi.

Görüşmeye katılan Devlet Bakanı Kemal Derviş de tarımda verimin artmasını beklediklerini belirtti, ardından turizme değindi. Derviş, ABD'li turistleri de Türkiye'ye davet etti.

YÜZLERİ GÜLDÜREN TOPLANTI
IMF Başkanı Köhler ile Başbakan Ecevit'in yaptığı görüşmeye Devlet Bakanı Kemal Derviş de katıldı. Blair House'da yaklaşık bir saat süren görüşmede IMF Başkanı Kohler'in çok neşeli olduğu gözlerden kaçmadı. Nitekim Köhler'in görüşmeden sonra yaptığı açıklama Türk heyetinin de yüzünü güldürdü. Köhler, IMF'nin Türkiye'ye vereceği 14 milyar dolarlık krediyle ilgili anlaşmanın önümüzdeki hafta toplanacak İcra Direktörleri Kurulu'nda ele alınacağını bildirdi.

Mine ŞENOCAKLI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   85
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   16
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır