kapat
16.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Deli Yürek zirveye oturdu

'Deli Yürek'in atv'deki ilk bölümü yine izlenme rekoru kırdı. atv'nin komedi dizisi, drama, sitcom ve yarışma programı atakları önümüzdeki aylarda da devam edecek
atv ekranında yenilik rüzgarı esiyor. Bir süredir ekrandan uzak kalan Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünde oynadığı Deli Yürek'i Pazartesi günü ekranına taşıyan atv, yepyeni dizilerle atağını sürdürüyor. İlk bölümüyle zirveye oturan Deli Yürek'in peşi sıra atv ekranlarında yenilikler Ocak ve Şubat ayı içinde devam edecek. Sit-com, komedi dizisi, yeni yerli dramalar, yarışma programları ve Türkiye'nin yeni tanışacağı konsepteki programlarıyla iddiasını sürdüren atv'nin Genel Müdürü Fatih Edipoğlu'yla atv'nin yeni atağını konuştuk.

* Ne oldu da Ocak ve Şubat aylarında yeni programları başlatmaya karar verdiniz?

Uykuda değiliz, şu kış aylarını en iyi şekilde değerlendirmeye karar verdik. Diğer tv kanallarının uykuda olduğu bu dönemde yeni programları birer birer izleyicilerle buluşturuyoruz. Ocak ve Şubat ayları aslında bizim sektörün malının en iyi olduğu aylardır. Çünkü sonuçta televizyon izlenmesinin total olarak en yüksek olduğu aylar kış aylarıdır. Ancak burada bir çelişki de var. Ocak ayının yılın ilk ayı olması nedeniyle reklam azdır. Yıllardır televizyon şirketleri olarak, sektör olarak bunun sıkıntısını duyuyoruz.

* "Çok reklam alan programın reytingi de kesinlikle yüksek olur" diyebilir miyiz?

Bazı programlar vardır çok reyting alır ama iyi reklam taşıma özelliğine sahip değildir. Bazı Türk filmleri buna örnek gösterilebilir. Ancak şunu belirtmemde yarar var: atv reklam taşıyabilme kapasitesi yüksek bir kanal.

atv Yerli dizi şampiyonu
* Futbolcu transferleri gibi diziler de transfer oluyor. Dizinin transferiyle birlikte izleyiciler de transfer oluyor mu?

İyi bir program ya da dizi nereye giderse gitsin iyi iş yapıyor. Az seyredilen bir kanaldan çok seyredilene giderse diziye de katkı oluyor. Uzun zamandan beri ekranda olmayan Deli Yürek'i başlattık. İzleyicisinin atv'den ayrılmayacağını düşünüyoruz. Çünkü bu dizi geçen senenin en çok izlenen dizisiydi. Her kanalın üzerine yapışmış bazı etiketler vardır. atv yerli dizileriyle iddialıdır.

* 1993 yılından beri atv'desiniz. "atv'den ne hatırlıyorsunuz" diye sorsalar ne dersiniz?

Haberler... Haberler dışında da yerli diziler derim. İkinci Bahar, Süper Baba, Babaevi, Böyle Mi Olacaktı... atv nitelikli dizileriyle hatırlanır. Dolayısıyla bize yeni gelen diziler, zaten çok dizi seyredilme alışkanlığı olan bir kanala geldikleri için başarı şansları var. Bugüne kadar böyle oldu, inşallah da böyle devam edecek...

* Bir sitcom rüzgarı esiyor. Bir dizi tuttu diye bu kadar çok sitcom olması doğal mı?

Hepsi tutacak diye bir şey yok. Ama izleyicinin istekleri zaman içinde değişime uğruyor. Türkiye'nin durumu malum. İzleyiciler ekran karşısında gülmek istiyor. Hayatın acı gerçeklerini gösteren yapımlardan çok hoş zaman geçirecekleri diziler izlemek istiyorlar. Bu dizilerin çoğunluğu Türkiye'ye adapte ediliyor. Bazıları başarılı, bazıları değil.

* Türkiye'nin kriz ortamında olmasının ne tür etkileri oldu sizin seçimlerinizde?

Türkiye'nin durumu 2001 yılında kötüye gitti. Günlük hayatlarında insanlar bunu yaşıyor ve kaçış var. Komedi dizileri ve sitcom'lar bu yüzden ilgi görüyor. Aynı şekilde Hamdi Alkan'ın ve Levent Kırca'nın programları da ilgi görüyor. Şu anda en başarılı programlara bakarsanız komediler önde. Çıkış trendi gösterenler durum komedileri, komedi dizileri.

İşte atv'nin yeni bombaları
'Yeter Anne' adlı İngiliz yapımı dizi Türkiye'ye adapte edildi. Kadrosunda Özkan Uğur, Suna Pekuysal, Erhan Yazıcıoğlu, Toron Karcaoğlu ve Derya Baykal'ın yer aldığı dizi Ocak'ın son haftası başlıyor.

Komedi dizisi olarak Ocak ayı içinde başlayacak bir diğer dizi "Anne Babamla Evlensene". Bu dizide İlker İnanoğlu, Hande Ataizi, Zeki Alaysa ve Nevra Serezli rol alıyor.

atv'nin bu ay içinde başlayacak sürpriz projesi ise "Yalnız Değilsin" adlı program. Bu program, insanların yaşadığı dramları ekrana getirerek onlara çözüm arayacak. Sivil toplum örgütleriyle işbiriliği içinde gerçekleştirilecek programı yılların sanatçısı Metin Akpınar sunacak.

Ocak ayı içinde Telekolik adlı televizyon tarihi ile ilgili yarışma programı da ekranlarda olacak. Yarışmayı ünlü sanatçı Nurseli İdiz sunacak.

"Benimle Evlenir misin" adlı dizi yeni bölümleriyle yine devam edecek.

Hikayesini Meral Okay'ın yazdığı "Asmalı Konağın Hanımı" adlı dizi Şubat ayında başlayacak. Yapımcılığını ANS'nin üstelendiği dizide Özcan Deniz, aşiret reisinin genç yaşta işlerin başına geçmiş oğlunu canlandıracak. Dizinin diğer isimleri Fatma Girik, Nurgül Yeşilçay.

Mart ayında başlayacak bir diğer dizi de cerrah bir kadının hayatını konu alan bir dizi. Dizinin başrol oyuncusu Gülşen Bubikoğlu olacak.

Necef Uğurlu'nun senaryosunu yazdığı "Kumsaldaki İzler" adlı dizi de atv'nin iddialı dizilerinden. Dizide Kadir İnanır ve Aşkın Nur Yengi rol alacak.

atv'nin sevilen dizisi Hayat Bağları ise yeni bölümleriyle devam edecek.

Bütün Ana Haber bültenleri aynı saatte başladı: atv yine birinci
Yeni yayın dönemine "yine bir atv" sloganıyla giren atv, 14 Ocak Pazartesi günü izleyicinin karşısına yeni bir yayın akışıyla çıktı ve günü zaferle kapadı. 'Deliyürek' efsanesi dün akşam atv ekranıyla geri döndü ve en çok izlenen 100 program arasında birinci oldu. 17.1 raiting ve 36 izlenme payıyla günü zirvede kapayan Deliyürek Türkiye'yi ekran başına kilitledi. TV dünyasında dün bir de ilk gerçekleşti ve büyük kanalların haber bültenleri aynı saatte yayına girdi. 2001'de AB grubunda en çok izlenen haber bülteni olan atv Ana Haber Bülteni dün yayın saatini 19.30'a aldı. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan haber bültenlerinde de atv ana haber bülteni 9 raiting ve 22.90'lık izlenme payıyla AB grubunun birincisi oldu.

Elif ERGU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır