kapat
16.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bolu Tüneli tehlikeye girdi

105 milyon dolarlık deprem hasar tazminatı, İtalyan Astaldi ve Bayındır şirketleri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle alınamıyor
Düzce depreminde bir viyadüğü zarar gören, tüneli de kullanılmaz hale gelen Bolu Tüneli Projesi'nde zararı ödemeyi kabul eden sigorta şirketleri, parayı ödeyecek mercii bulamıyor. Yüklenici firma ortakları Astaldi ve Bayındır Holding arasındaki anlaşmazlık yüzünden proje de tehlikeye girdi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan, yüklenici firmaların sigorta şirketlerinin ödeyeceği 105 milyon dolarda hak iddia edemeyeceklerini söyledi.

Akcan, 105 milyon dolarlık tazminatın, mahkeme kararıyla tüneli sigortalayan Generali Sigorta'nın kendi hesabında bloke ettirildiğini söyledi. Akcan, sigorta parasının Türkiye'ye getirilmemesinde en büyük etkenin Bayındır Holding olduğunu belirterek, "Bayındır'ın girişimleri, sigorta tazminatının projede kullanılmasını engelliyor ve zaman kaybına sebep oluyor. BDDK'nın Bayındır üzerinde başlattığı incelemeleri tamamlayarak, kararı bildirmesini bekliyoruz" dedi.

Bayındır Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Çörtük ise, Astaldi ile Karayolları'nın sigorta bedeli konusunda imzaladıkları protokolü kabul etmediklerini belirterek, "Astaldi'nin böyle bir anlaşma yetkisi yok. Astaldi ve Karayolları'na dava açtık. Sözkonusu paradan menfaatimiz için herhangi bir para talep etmedik. Buna yasal olarak da imkan yok. Ödemenin Karayolları'na yapılması gerekiyor. Bizim hakkımız proje bitiminde kârdan pay almak. Astaldi de bunu engellemeye çalışıyor" dedi.

TRİLYONLAR TOPRAĞA GÖMÜLDÜ
Tam 9 yıldır Bayındır Holding ile İtalyan Astaldi firması tarafından yapımı devam eden Bolu Tüneli, depremde büyük hasar gördü. Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan, tünelin by-pass edileceğini söyledi. Akcan, eski güzergahın temizlenmesi için 250-408 milyon dolar kaynak ve 7 yıl gerektiğini kaydetti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır