kapat
16.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Moody's: İç borcu çevirmede sorun yok

Reyting kuruluşu, ekonomideki olumlu gelişmeler sonucu Türkiye'nin görünümünü negatiften durağana çevirdi
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin görünümünü negatiften durağana çevirdi. Bu durum ekonomide olumlu seyrin devamı halinde görünümün bir sonraki aşamada pozitife çevirilmesi ya da kredi notunun yükseltilebileceği anlamına geliyor. Standard & Poor's da bir süre önce notu değiştirmeyerek görünümü durağan çevirmişti.

Moody's'ten yapılan açıklamada, kısa vadede iç borcun döndürülmesi konusunda bir sorun görülmediği belirtildi. Açıklamada şu tespitler yapıldı:

"Türkiye'nin yeniden finansman imkânlarındaki iyileşme nedeniyle gelecek bir yıllık dönem içinde yeni not düşüşleri olasılığı azaldı. 2002 yılında ekonomideki toparlanma öngörülenden daha yumuşak olacak. Ekonomide geçen yıl yaşanan gerilemede dönüm noktasına ulaşıldığını söylemek için henüz erken. İhracat ve 11 Eylül'de gerçekleşen terörist saldırıların ardından turizm performansındaki zayıflama nedeniyle, Türkiye'nin cari işlemler fazlası öngörülen kadar yüksek olmayacak. Ekonomik reform süreci 2001'de gayet iyi yürütüldü. 11 Eylül saldırılarının piyasalara olumsuz etkisine karşın, kurun dalgalanmasına izin verildi. Bunun sonucunda, kurun son günlerde güçlendi, enflasyon azaldı ve faizler düştü."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır