kapat
16.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Norveçli bakanın sıradışı evliliği

Norveç Maliye Bakanı Per-Kristian Foss, hemcinsiyle evlenerek ülkesinde tarihe geçti. "Bu özel bir konu" diyen Bakan evliliğiyle ilgili konuşmuyor
Norveç , dünyada eşcinsel evliliklere olumlu yaklaşan, izin veren nadir ülkelerden biri. Ülke, 1993 yılında komşusu Danimarka'nın ardından eşcinsellerin evlenmesine izin veren ikinci ülke olmuştu. Norveç'te eşcinsel çiftlere diğer çiftlerle eşit haklar tanınıyor. İşte bu yasal düzenlemelerin gerçekleşmesinden tam 9 yıl sonra eşcinsel bir bakan hemcinsiyle evlenerek ülke tarihine geçti.

MÜDÜRLE EVLENDİ!
Norveç Maliye Bakanı Per-Kristian Foss, geçtiğimiz günlerde eşcinsel arkadaşıyla evlendi. Norveç hükümetinde bir eşcinselle evlenen ilk bakan olan 52 yaşındaki Muhafazakar Parti üyesi Foss, yaptığı açıklamada, Norveç medya grubu Schibsted ASA'nın müdürü Jan Erik Knarbakk ile eşcinsel ilişkisini resmileştirdiğini bildirdi.

"ÖZEL BİR KONU"
Per-Kristian Foss, ekonomi gazetesi Dagens Naeringsliv'e yaptığı açıklamada evliliğinin ayrıntılarına girmek istemedi. "Evet, 4 Ocak'ta İsveç'in başkenti Stockholm'daki büyükelçilikte evlendik" demekle yetinen Maliye Bakanı, Knarbakk'la nasıl tanıştıklarını ise anlatmak istemeyerek "Bu özel bir konu" diyerek geçiştirdi. Maliye Bakanı Foss ve eşi Knarbakk, Norveç'in başkenti Oslo'nun gözde semtlerinden Frogner'deki bir evde uzun zamandan beri beraber yaşıyorlardı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır