kapat
16.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Irak kontrol altında tutulmalı

Başbakan Bülent Ecevit dünkü temasları sırasında ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Marc Grossman'ı da kabul edip bir süre görüştü.
Görüşme sırasında Irak konusunu açan Ecevit bunu bugün Başkan Bush ile yapacağı görüşmede de ele alabileceğini söyledi. Grosman görüşme sırasında Ecevit'e Irak'ın muhakkak kontrol altında tutulması ve liderliğin değişmesi gerektiğini söyledi. Ecevit bunun üzerine "Irak'taki bir çözülme bölgede istikrarsızlığa yol açar. Bu konuda Türk kamuoyunun reaksiyonu da önemli. Kamuoyu Irak'a karşı yapılabilecek bir operasyondan kaygılı. Bunu da gözönünde bulundurmalıyız" dedi. Grossman'ın "Iraktaki kimyasal silahların kontrolü" gerektiğini söylemesi üzerine Ecevit "Buna katılıyoruz" karşılığını verdi. Görüşmede ekonomik konuları da görüştüklerini ifade eden Grosman Amerikalılar için yatırım ortamı ve adil bir muamele yapılmasını istedi.

Grossman Kıbrıs konusundaki bir soruya da "Son gelişmeler olumlu. Hepimiz bu süreci cesaretlendirmeliyiz" dedi. Grossman, Türkiye'nin Ermenistan'a vize uygulamasını kolaylaştırmasından memnun olduğunu da sözlerine ekledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır