kapat
16.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gözler Ecevit'teydi

Başbakan, akıcı İngilizcesi, rahat ve esprili yanıtlarıyla herkesin takdirini kazandı. Ecevit, İngilizce konuşmasına bir ara Türkçe kelime karıştırdı
Tam 120 işadamı, hem de en babaları Sakıp Sabancı'dan, Halit Narin'e, TUSİAD Başkanı'ndan TOBB Başkanı'na, Amerika'ya çıkarma yaptı. Üstelik tam bir siyasi destekle. Başbakan Bülent Ecevit, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, devlet bakanları Kemal Derviş ve Tunca Toskay, Enerji Bakanı Zeki Çakan ile... Washington'da sıkı pazarlığa başladı.

İşadamları ABD gezisinin ilk gününde Ecevit ile birlikte ABD Ticaret Odası'nda verilen öğle yemeğine katıldı. Türkiye'den alışık olduğumuz toplantıların aksine yemek, tatsız-tutsuz hatta yavandı. Ama neyse ki, Akın Önger, Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Ecevit'in konuşmaları öyle değildi. Yemekte sadece yeşil mercimekle, tel şehriyeli pilav ve bir parça tavukla yanında da ne pastaya ne de keke benzeyen bir tatlı vardı. Başbakan'ın konuşmasını işadamları "Bilinen şeyleri tekrarladı" diye eleştirseler de özellikle soru-yanıt bölümünde Ecevit rahat ve esprili yanıtlarıyla dikkat çekti

Ecevit IMF ilişkiler sorulduğunda "Arjantin'den çok daha iyi" deyince Amerikalılar'ı da, Türkler'i de güldürdü. Yabancı yatırımcılar için Türkiye'de üç ay içinde tek bir ofis kurulacağını belirten Ecevit "Böylece tek bir kapı olacak" dedi ve ekledi:

STRATEJİK ORTAKLIK
"Ayrıca IMF 'nin desteği ile Afganistan'ın yeniden yapılanmasında aktif rol almak istiyoruz. Amerika ile çok önemli stratejik ortaklığımız var. Ekonomide de bunu geliştirmek istiyoruz."

Başbakan'ı her zamanki gibi akıcı ve mükemmel İngilizcesiyle takdir topladı, ancak soru-yanıt bölümünde kendisini kaptırıp İngilizce yerine Türkçe "onun için" deyince salonda gülüşmeler oldu.

KÖY-KENT DÜNYA PROJESİ
Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn ise Başbakan Ecevit'in Köy-kent projesine büyük ilgi gösterdi. Wolfensohn, gelişmekte olan ülkelerde Dünya Bankası desteğiyle uygulanacak kırsal kalkınma projeleri için Ecevit'in projesini geliştirip örnek model haline getirmeyi planlıyor. Bunun için Türkiye'ye köy-kentler için ilk aşamada 300 milyon dolar kredi sözü verildi. Böylece Ecevit'in 30 yıldır tartışılan köy kent projesi dünya modeli oluyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır