kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bülent'e yasak yüksek yerdendi

'Yasağı ilk uygulayan İstanbul Valisi Nevzat Ayaz'dır. Bana bu emri devletin zirvesinden aldığını söylemişti'
7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, "Bülent Ersoy'a sahne yasağını ben değil dönemin İzmir Valisi koydu" dediği Vecdi Gönül, SABAH'a konuştu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli milletvekili Gönül 1981- 1984 arasında İzmir valisiydi:

"Kenan Paşa herhalde olayları karıştırıyor. Yasağı ilk getiren İstanbul Valisi Nevzat Ayaz oldu. Bu konuda ben Kenan Paşa ile görüşmedim. Eski dostum bestekar Yusuf Nalkesen'in benden ricası oldu. Ersoy'u İzmir Fuarı'nda sahneye çıkarmak istediğini belirtti. Nalkesen maddi sıkıntı içine girmişti. Ben de bir sakınca görmedim. Ancak o sıralarda İstanbul Valiliği'nin Ersoy'a yasak getirdiğini öğrendim. Sebebini öğrenmek için dönemin İstanbul Valisi Nevzat Ayaz'ı aradım. Nevzat bey bana, 'Oooo, Bülent Ersoy'un yasağı yüksek yerden, hiç karıştırma' cevabını verdi. Herhalde paşaları kastetti."

'VAZGEÇTİM'
Vecdi Gönül, Bülent Ersoy'u İzmir fuarında sahneye çıkarmak istemesine rağmen İstanbul Valisi Nevzat Ayaz ile yaptığı görüşmenin ardından mecburen vazgeçtiğini de açıkladı ve şöyle dedi:

"Ben İzmir'de izin versem o durumda vilayetler arasında çelişki olacaktı. Bu nedenle ben de İstanbul valisi gibi sahneye çıkmasına izin vermedim. Yoksa ben Bülent Ersoy'u yasaklayan değil, sahneye çıkarmak isteyen valiyim. Aradan zaman geçti, Semra Özal'ın devreye girmesi sonucu Bülent Ersoy'un yasağı da kalktı..."

EVREN NE DEMİŞTİ?
Eski Cumhurbaşkanı Evren şöyle demişti: "İzmir Valisi'nin, Ersoy'un sahneye çıkmasını uygun bulmadığı bana iletildi. Ben de 'Vali iyi yapıyor, karar uygulanabilir' dedim. O yıllarda bu konularla ilgilenecek vaktimiz yoktu. Bugün olsa Ersoy'a sahne yasağı koymazdım." Bülent Ersoy ise ekmeğiyle oynayan bu kişileri affetmediğini belirtmişti.

Hüseyin ÖZALP



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır