kapat
19.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

2004'ten önce seçim bir şey kazandırmaz

Babakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, erken seçim istemediklerini ve Nisan 2004'ten önce yapılacak bir seçimin Türkiye'ye hiçbir şey kazandırmayacağını söyledi.
Yılmaz, eşi Berna Yılmaz, Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ile birlikte ziyaret ettiği memleketi Rize'deki ikinci gününde de temaslarını sürdürdü.

Çayeli'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, "Koalisyon ortağı olduğumuz hükümeti 2004 yılına kadar devam ettireceğiz. Anayasa'ya göre her 5 yılda bir seçim olur. Ama hiçbir hükümet bugüne kadar 4 yılı geçmedi. Biz ilk kez bu hükümetin süresini tam olarak doldurmayı düşünüyoruz. Nisan 2004 yılından önce seçim yapılması, Türkiye'ye hiçbir şey kazandırmaz. Bizim oluşturmuş olduğumuz istikrar zedelenir. Yasal seçim süresine kadar oluşturduğumuz ekonomik programı uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

Helsinki'de gerçekleşen Laeken Zirvesi ile ilgili olarak sorulan bir soruya ise Yılmaz "Ben geçtiğimiz aylarda Brüksel'e yaptığım ziyarette, AB yolunda en olumlu dönemleri yaşadığımızı gördüm. Biz çeşitli olaylarla bugünlere geldik. Bunlardan bir tanesi Kıbrıs'ta başlayan olumlu gelişmelerdir. 2. ise Ulusal Güvenlik Programı içerisinde başlatılan reformlardır. AB Dönem Başkanlığı seçilen İspanya da bizim lehimize yapıcı bir tutum içindedir. Bu noktada bize düşen Ulusal Programımızdaki hedefleri cesurca uygulamaya koymaktır" yanıtını verdi.

DARGINLARI BARIŞTIR!
Yılmaz, açıklamaları sonrası İsmail Ümit isimli bir vatandaşın ilginç isteği ile karşılaştı. Ümit, Çayeli'nde Lale ve Hüsrev isimli iki tane kurufasulyeci bulunduğunu ve Lale'nin sahibi Mehmet Ümit ile ve Hüsrev'in sahibi Fahri Hüsrev'in yıllardır dargın olduğunu belirterek Yılmaz'dan onları barıştırmasını istedi. ANAP lideri de dargın vatandaşları barıştırmaya söz verdi.

Ersin RAMOĞLU-Mustafa BAYRAK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır