kapat
09.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Trabzon'dan Fener'e su yok

Geçen hafta Beşiktaş'a yenilen F.Bahçe, Trabzon'da ummadığı bir yara daha aldı. Zafer'in iki yarıdaki golleriyle üç puan Karadeniz ekibinin oldu
Ceyhun, Johnson ve Yusuf'u kulübede oturtan Denizli, Serkan'ı ligde 469 gün sonra ilk 11'e aldı. 90'da Johnson'ın golü puan için yetmedi

Avni Aker Stadı'nda iki takım da günah çıkartmak istiyordu. Evsahibi Trabzon, geçen hafta Malatya'ya yenilerek ligin alt kısmına yıllardır olmadığı kadar yaklaşmıştı. Fenerbahçe ise Kadıköy'deki 24 maçlık serisini ezeli rakibi Beşiktaş önünde bozmuştu.

1996'dan beri Trabzon'dan 3 puanla çıkamıyan sarı-lacivertlilerde Denizli, Johnson ve Ceyhun'u kulübeye çekmiş Andersson ve Lazetiç'e şans vermişti. Savunmadaki sakatlıklar, uzun süredir forma giyemeyen Serkan'ın ilk 11'de yer bulmasını sağlamıştı.

Trabzonspor'da ise kale genç Bülent'e kalmıştı. Kaptan Hami, bantını takabilmenin heyecanını yaşıyordu.

9.dakikada maçın ilk önemli pozisyonu gelişti. Hami'nin hatalı pasını yakalayan Serhat, soldan ceza alanına girdi. Ortasında Andersson ön direkte boş kale yerine topu auta attı. 15.dakikada Abdullah'ın pasını kovalayan Serhat'ın şutunda Bülent iki hamlede başarılıydı.

Zafer bulduğunu attı
20.dakikada sağ kanatta bir serbest atış kazandı Trabzonspor. Seyircinin isteğini kıramayan Hami, 25 metreden tek kişilik barajı aştı. Rüştü, sert şutu ancak kornere çelebildi. Hemen 1 dakika sonra sağdan Zafer ortaladı. Rüştü'nün yumruğu kısa düştü. Erman'ın aşırtması üstten dışarı gitti.

24.dakikada sağdan Hakan'ın ortasına Serhat ön direkte kafayı dışarı attı. 27.dakikada yine sağdan geldi sarı-lacivertliler. Lazetiç'in ortasında bomboş kalan Ali Güneş'in röveşatası, kaleci Bülent'in kucağına düştü.

31'de Trabzonspor'un golü geldi. Da Silva'nın arapasında top Ümit'e gelirken araya giren Serkan'ın kolundan sekti. Topu önünde bulan Zafer plase bir vuruşla golü attı: 1-0.

Kalan bölümde tempo düştü. F.Bahçe, çok pozisyon bulduğu bir devreyi yenik kapatmanın sıkıntısını yaşıyordu.

İkinci yarının başlarında gelen Trabzonspor golü, Fenerbahçe'yi iyice şoka sokuyordu. Da Silva, soldan diğer kanada enfes bir pas uzattı. Zafer ile Rüştü'nün karşılaşmasında tecrübeli kalecinin vurduğu top, Zafer'in topuğuna çarptı. Zafer, boş kaleye yuvarladı: 2-0.

Ceza alanı önü karıştı
Kalan bölümde F.Bahçe'nin şuursuz bir baskısı ve Trabzon'un bir türlü olgunlaşamayan kontratak denemeleri vardı. 57'de Ali Güneş'in kaçırdığı golün ardından oyun, Trabzon ceza alanının önünde bir kargaşa halini aldı.

90.dakikada soldan Abdullah'ın ortasında bomboş durumdaki Johnson kafayı vurdu. Kaleciden dönen topa Ganalı bir kafa daha vurdu. Bülent'e çarpan top ağlara gitti: 2-1.

Fenerbahçe, hem 4 maçlık deplasman serisinin sona erişine yanıyor hem de peş peşe 2.yenilgiyle zor bir döneme giriyordu. Trabzonspor ise savunmadaki hatalarına rağmen ezeli rakibini yenmenin sevincini yaşıyordu.

Trabzon'da 5 eksik
Trabzonspor, F.Bahçe karşısına 5 oyuncusundan yoksun olarak çıktı. Bordo-mavili ekipte sakatlıkları bulunan kaleci Metin, Osman, Jarro, Augustine ve Salazar kadroda yoktu. Metin'in yerine oynayan kaleci Bülent, ligdeki ikinci maçında da galibiyet yaşadı.

Islak saha sulandı
Maç öncesinde sahada ilginç bir uygulama vardı. Trabzon'da maçtan yarım saat öncesine kadar yoğun yağış olmasına rağmen, Avni Aker Stadı'nın zemini stattaki itfaiye araçları tarafından sulandı. Bu arada F.Bahçeli futbolcular ısınmak için çıktıklarında tribünlerin tepkisiyle karşılaştı.

Denizli'den tırpan
F.Bahçe, maça sakat Revivo, Ogün, Rapajç, Mert Meriç, Uche ve Oktay ile cezalı Mirkoviç'ten yoksun çıktı. Teknik direktör Denizli, Johnson, Yusuf ve Ceyhun gibi isimleri kulübede oturtarak, bu sezon yalnız kupada 6 dakika şans verdiği Serkan'ı 11'de oynattı

Rüştü '200' dedi
F.Bahçe'nin milli file bekçisi Rüştü, Trabzon karşısında 200. lig maçında sarı-lacivertli formayı giydi. Abdullah 30. doğum gününü maçtan önce arkadaşlarının aldığı sürpriz pastayı keserek kutladı. Sürmene'de oynanan PAF Ligi maçını Trabzonspor 4-1 galip tamamladı.

Ferudun Niğdelioğlu



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
banner

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır