kapat
09.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ne aileymiş ama!

Ilıcak ailesinin skandalları bitmiyor. Parti kapattıran ve vekillikten kovulan Nazlı Ilıcak'ın eşi de belediyeden çiçek ihaleleriyle trilyonlar hortumlamakla suçlanıyor
Kalemini şantaj aracı olarak kullanmasıyla tanınan gazeteci ve politikacı Nazlı Ilıcak, siyasi yaşamını parti kapattırarak ve milletvekilliğinden atılarak noktaladı. Oğlu Mehmet Ali Ilıcak devleti dolandırdı, yurtdışına kaçmak isterken yakalanıp yargılandı. Şimdi de, eşi Emin Şirin belediyeden çiçek ihaleleriyle trilyonları hortumlamakla suçlanıyor.

Adnan Menderes'le yargılanan Muammer Çavuşoğlu'nun kızı Nazlı Ilıcak, siyasi yaşamına Celal Bayar'a yakınlaşarak adım attı. Gazeteciliğe ise, kocası Kemal Ilıcak sayesinde başladı. Eşinin gazetesinde köşe yazarı olan Ilıcak, Süleyman Demirel'e yakınlaşınca parladı ve Tercüman gazetesinde genel yayın yönetmeliğine kadar yükseldi. Ancak Özallar'a saldıran haberleri nedeniyle gazeteyi tazminat yükü altına sokunca, eşi Kemal Ilıcak tarafından görevden uzaklaştırıldı. Bu İLKSAN skandalı patladı. İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı'na (İLKSAN) imar izni olmayan bir arsanın satılmasına aracılık eden Kemal Ilıcak dava sürerken beyin kanamasından öldü.

YENİ EŞ, YENİ İŞ
Ilıcak, eşinin ölümünden sonra kardeşi Ömer Çavuşoğlu'nun ortağı ve Fenerbahçe eski yöneticilerinden Emin Şirin ile evlendi. Önce Tansu Çiller'e, sonra Mesut Yılmaz'a yanaşan Ilıcak, sonunda Refah'ta karar kıldı. Erbakan'la yakınlığını kullanıp Yeni Şafak Gazetesi'nde köşe yazarlığına, Kanal 7'de de TV programcılığına başladı. 18 Nisan seçimlerinde Fazilet'ten milletvekili seçildi. İlk icraatı da, Merve Kavakçı'yı türbanlı olarak Meclis Genel Kurulu'na sokmak oldu. Bu icraatı nedeniyle partinin kapatılmasına neden oldu ve milletvekilliğinden düşürülüp, siyasetten yasaklandı.

Eşi Emin Şirin'in, İstanbul Belediyesi ile Tayyip Erdoğan döneminden başlayan yakın ticari ilişkileri biliniyor. 1994'de Erdoğan belediye başkanlığını kazanınca, Şirin de "Şirin Çiçekçilik AŞ" adlı bir firma kurdu ve belediyeye parklara ekmesi için çiçek satmaya başladı. Şirin, aynı zamanda belediyeye 600 bin dolarlık ithal gül satan Gardenia şirketinin de ortağı. Gardenia şirketi ise, Fransız Meilland şirketinin Türkiye'deki lisanslı üreticisi. Belediyenin aldığı binlerce ithal gül ile diğer çiçek ve bitkiler öncelikle belediyenin BİT'lerinden Ağaç A.Ş'de kalıyor ve bu şirket de dilediğine işi ihalesiz veriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2001 yılı için çiçek ve fidan alımına 16 trilyon liralık bir bütçe ayırdı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır