
Yılmaz: Kurtuluş değişimde
ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, ekonomik krizin, dünya değişirken, değişmemekte direnmekten kaynaklandığını söyledi.
Partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nca düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Yılmaz, ekonomik krizle ilgili değerlendirmeler yaptı. Krizin, ANAP ile Türkiye'de başlayan değişimin, kendilerinden sonra durmasından kaynaklandığını söyleyen Yılmaz, şunları söyledi: "Krizin en önemli nedeni, değişime ayak uyduramamış olmamızdır. Dünya değişirken, değişmemekte direnmiş olmamızdır. Bu toplumda yaşayan bütün kesimler için bir fedakarlık gerektiği doğrudur. Unutmayalım ki, krizin maliyeti bu fedakarlıklardan çok daha yüksektir. Krizin getirdiği sıkıntılar, bu krizi aşmak için yapmamız gerekenlerden daha büyüktür."
ANAP olarak iktidarın ortağı olduklarını hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "İktidarın ortağı olmamız, vatandaşımızın çektiği sıkıntılara yabancı olmamızı gerektirmez. İktidar ortağı olmamız, bu sıkıntıları çözmenin çaresini de bilen bir parti olarak, iktidar ortaklarımızı da aynı program doğrultusunda ikna etmemizi gerektirir. Anavatan Partisi olarak hedefimiz bellidir. Türkiye'nin daha fazla kan kaybetmemesi için, zaman kaybetmemesi için, zamanı heba etmemesi için hepimizin ortak hedefi, Anavatan'ı tek başına iktidar yapmaktır."
Yusuf DEMİR
|