kapat
09.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tanrıyar'dan örnek karar

TÜPRAŞ'ın Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Ali Tanrıyar, 'Zaten emekli maaşı alıyorum. Kriz varken bu görevi kabul edemem' diyerek istifa etti
87 yaşında TÜPRAŞ Yönetim Kurulu üyeliğine atanarak, kamudaki en yaşlı yönetici sıfatını kazanan Ali Tanrıyar, istifa etti. Devletin, 50 yaşın üzerindeki kamu çalışanlarını emekli etmeye hazırlanırken önemli bir kamu kurumunun yönetimine 87 yaşında bir üye atamasının çelişkisine dikkat çeken SABAH'ın dünkü haberinin ardından Tanrıyar, bu görevi kabul etmeyeceğini açıkladı.

Galatasaray-Barcelona maçını izlemek üzere gittiği İspanya'da TÜPRAŞ Yönetim kurulu üyeliğine atandığını öğrenen eski içişleri bakanı ve iki dönem Galatasaray Spor Klubü başkanlığı yapan Tanrıyar, TÜPRAŞ'a bir istifa dilekçesi fakslayarak şu yanıtı verdi: "Bu şerefli vazifeye beni tayin edenlere sonsuz teşekkürlerimi bildiririm. Yoğun işlerim nedeniyle bu görevi layıkıyla ifade edemeyeceğimden affımı saygılarımla rica ederim."

DÜŞÜNDÜM, TAŞINDIM...
Ömrünü sağlık alanındaki çalışmalara adadığını söyleyen Tanrıyar, aldığı bu kararın arkasında yatan nedenleri ise şöyle anlattı:

"Düşündüm, taşındım... Ben zamanında Türkiye için gereken hizmeti verdim. Bu hizmetlerden ötürü devletten zaten maaş alıyorum. Ekonomik kriz yaşanan bir ülkede böyle bir görevi kabul etmem vatandaşların kafasında olumlu bir intiba bırakmaz. Bunu da ben kaldıramam."

Dört ay kadar önce Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ve Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu ile biraraya geldiklerinde bu konunun açıldığını belirten Tanrıyar, "Yaşım konusundaki eleştirileri ciddiye almıyorum. Bir insan gerçekten büyük işlere imza atıyorsa yaşı genç de olsa ilerlemiş de olsa saygı gösterilmeli. Görevi kabul etmeyeceğim. Ama yaş problemi yaşadığım için değil" dedi.

ÇIKARI DEĞİL ZARARI OLURDU
Tanrıyar'ın atamasına onay veren Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu ise Tanrıyar'ın fiziksel ve mantalite olarak dinç biri olduğunu belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"Tanrıyar'ın Tüpraş Yönetim Kurulu üyesi olarak alacağı para 150 milyon liraydı. Görevi kabul etmekle emekli parlamenter olduğu için emekli maaşından 500 milyon lira kesilecekti. Yani bu görev onun için avantaj değil, zararınaydı. Sayın Tanrıyar hem fiziki hem de zihinsel olarak son derece dinç, mesleki tecrübesi yüksek birisidir. Haberler üzerine kendileri istifa kararı almışlar." Karakoyunlu, Tanrıyar'dan boşalan göreve önümüzdeki haftalarda atama yapacağını söyledi.

DESTEKLEYEN

Yaşa değil, inanca bakın
* Hayrettin Karaca: Kamuoyunda 'Toprak Dede' olarak bilinen TEMA Vafı Başkanı Hayrettin Karaca, Tanrıyar'a yaşı nedeniyle eleştirilerde bulunanların haksız olduğunu söyledi: "Ben doğaya çıktığımda gençler bana yetişemiyorlar. Kimseyi yaşı nedeniyle azımsamamalı. Ali Bey inanıyorsa o işi de başarıyla gerçekleştirir."

TEPKİ GÖSTEREN

Verilen karar siyasi...
* Ziya Aktaş/DSP: TÜPRAŞ'ta daha genç bir yöneticinin görevlendirilmesi gerekirdi.

* Altan Karapaşaoğlu/AKP: Bu hükümet işine geldiği şekilde yönetim kurullarına kendi insanlarını atamakta ısrarlı ve maharetli. Çok verimli olması gereken bir müesseseye genç, dinamik bir yönetici atanmalı.

* Hakkı Duran/MHP: Yaşı nedeniyle nasıl katkıda bulunacak merak ediyorum. Verimli çalışması zor görünüyor.

* Kemal Kabataş/DYP: Sayın Tanrıyar'ın nesinden faydalanacaklar bilmiyorum. Parti ve siyaset saikiyle kritik bir pozisyonun kullanılması... Yanlış bir uygulama.

Alper URUŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır