kapat
09.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Seri katilin sırrı çözüldü

Cinayet romanı yazarı Patricia Cornwell, binlerce belgeyi taradığı, binlerce kilometre yol kat ettiği araştırmanın sonunda Karındeşen Jack'in kimliğini tespit etmeyi başardı
Dünyanın önde gelen cinayet ve suç romanı yazarlarından ABD'li Patricia Cornwell, yıllar boyu binlerce sayfa belge okudu, binlerce km yol kat etti, tam 3 milyon Sterlin (yaklaşık 6.2 trilyon lira) harcadı ve sonunda filmlere konu olan, 1800'lerde İngiltere'de sokaklarda tüyler ürperten cinayetleri işleyen Karındeşen Jack'in kim olduğunu buldu!

Cornwell'e göre bir türlü bulunamayan Karındeşen Jack, dönemin ünlü izlenimci ressamlarından Walter Richard Sickert'ten başkası değildi.

ABD TV'lerine konuşan yazar Patricia Cornwell, "Yüzde yüz eminim" diyor.

TABLOLARINI İNCELEDİ
Cornwell, bu iddiasına delil bulmak amacıyla empresyonist (izlenimci) ressam Sickert'ın 30 tablosunu satın aldı. Tabloların çerçevelerini bile kesip iyice inceledi. Sokakta karınları deşilerek öldürülen 5 fahişenin Sickert'ın tek kurbanları olmadığını belirten Cornwell, ünlü ressamın tablolarından ikisinde kurbanlarını resmettiğini keşfetti. Bu tablolar, kurbanlardan ikisinin suç mahalinde çekilen fotoğraflarıyla birebir örtüşüyor...

KURBANLARI RESİMLEDİ
Cornwell'e göre 31 Ağustos ve 8 Kasım 1888 tarihleri arasında öldürülen Catherine Eddowes, Mary Kelly, Polly Nichols, Annie Chapman ve Elizabeth Stride da ressam Sickert'ın kurbanları... Cesetleri Londra'nın Doğusunda bulunan Kelly ve Eddowes'i ressam Sickert 2 tablosunda resmetmiş. Kelly'nin cesedinin bulunduğu andaki duruşu ve boynundaki inci kolye, Sickert'ın tablosundaki kadının duruşu ve kolyesiyle tıpatıp aynı!

Bir diğer tablodaki kadının yüzü de fırça darbeleri ve boyalarla, tıpkı Eddowes'in cesedinde olduğu gibi paramparça edilmiş!

Yazar Cornwell, "Eğer orada olmasaydı, cinayetleri işlemeseydi kadınların nasıl göründüğünü asla bilemezdi" diye konuştu.

Ünlü yazarın araştırmalarına göre Sickert, tablolarını cinayetleri işledikten tam 20 yıl sonra yapmaya başladı. Londra'nın arka sokaklarında fahişeler vahşice öldürülmeye başladığında Sickert 28 yaşındaydı. Birçok seri katil cinayetlerine 25-30 yaşları arasında başlıyor.

Londra'nın Whitechapel bölgesinde 3 gizli stüdyosu olan ressam cinayetleri işledikten sonra kolayca saklanıyordu.

WALTER RICHARD SICKERT KİMDİR?
* İngiliz izlenimci, 1860-1942 arasında yaşadı.

* Babası ve büyükbabası da tanınmış ressamlardı.

* Önce edebiyata ardından resme merak sardı.

* 1883'te Paris'te, kendisini etkileyen hocası Edgar Degas ile tanıştı.

* Degas'dan geleneksel çizim, fotoğraf yardımıyla resimde spontanlık nasıl yakalanır öğrendi.

* Kişisel ve spontan resimleriyle de ünlendi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır