Beşinci nesil Beyaz Fırın
Hafta sonları önünde uzun kuyruklar oluşan Türkiye'nin en eski pastanelerinden Beyaz Fırın, artık beşinci nesilden bir kadın, Nathalie Stoyanof tarafından yönetiliyor
Pasta, kurabiye, poğaça, börek deyince akıllara ilk gelen markalardan Beyaz Fırın, İstanbul'da 1836 yılından bu yana fırıncılık yapan bir aileye ait. Stoyanof soyadlı bu Makedon aile, "Beyaz Fırın" adıyla İstanbullular'a tam dört nesildir hizmet veriyor. İstanbul'daki ünlü Sarıyer Börekçisi'ni kurdular, kandil simidi, poğaça, acıbadem ve yaş pasta gibi birçok unlu mamulü bizlere tanıttılar. Beyaz Fırını şu anda beşinci nesilden bir kadın yönetiyor; Nathalie Stoyanof. 1975 İstanbul doğumlu Nathalie Stoyanof, St. Benoit Lisesi'nden ve Koç Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun.
Paris'te, dünyanın en ünlü pastacılık okulu Cordon Bleu'de eğitim alan Stoyanof, yaratıcılığını da katarak Beyaz Fırın'da birbirinden farklı pastalar hazırlıyor. Yaptığı işin bir nevi sanat olduğunu düşünüyor. Babası Dimitri Stoyanof da üç nesilden sonra devraldığı fırında lezzet ve modern teknoloji için hiçbir masraftan kaçınmamış. Aile, seyahat merakı sayesinde pastacılık ve unlu mamuller konusunda her şeyi öğrenmiş.
WEB SAYFASI DA VAR
Beyaz Fırın'ın bir de web sayfası var. Fırın, Kadıköylüler'i de unutmamış. Kadıköy doğumlu olanlara, doğum günlerinde dört kişilik pasta hediye ediyor. Kadıköy ve Çiftehavuzlar'da iki şubesi bulunan Beyaz Fırın, Kadıköy ve Bostancı arasında oturan ve www.beyazfirin.com adresinden sipariş veren müşterilerine servis hizmeti de veriyor.
Sibel ARNA
|