kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

ANAP ve AKP ile ittifak yapabiliriz

SP lideri Kutan "AKP bizden kopmasaydı ilk seçimde tek başına iktidar olurduk" dedi
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, bütün partilere eşit mesafede olduklarını belirterek "ANAP ile bir seçim ittifakı şartı ne ise AK Parti için de aynıdır" dedi. SP'yi izleyen gazetecilere İçkale Otel'de iftar yemeği veren Kutan SP'nin oylarının artmasına karşılık bazı partilerin oylarının düştüğünü ve AKP'nin de 4 eğilimi birleştirme hedefini gerçekleştiremediğini vurguladı.

Seçim barajının yüzde 10'un altına çekilmesinden yana olmadıklarını bildiren Kutan ancak bu konuda "katı bir tutum izlemek istemediklerini" dile getirdi.

CHP'Yİ ÇOK ARADIK
Son seçimlerde CHP'nin yüzde 7 oranında oy almasına rağmen parlamento dışında kaldığını anımsatan Kutan, "Doğrusu CHP'nin Meclis'teki eksikliğini çok hissettik" dedi. Baraj konusunun yanı sıra seçim öncesi ittifaklara da sıcak baktıklarını ifade eden Recai Kutan, bir gazetecinin, muhtemel bir seçimde AK Parti ile ittifak yapıp yapmayacaklarını sorması üzerine diğer partilerin hepsinin kendilerine eşit mesafede olduğunu belirterek, "Bize bütün partiler eşit mesafededir. Örneğin. AK Parti'nin bir süre önce "milli görüş çizgisinden koparak" kendi yollarını çizdiğini dile getiren Kutan, bu ayrılık yaşanmasaydı, Saadet Partisi'nin, yapılacak ilk seçimde birinci parti olabileceğini öne sürdü.

3'E BÖLÜNEBİLİR
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in parti kurmasıyla Milli Görüş'ün üçe bölüneceğini söyleyen Kutan, "RP kapatıldıktan sonra Milli Görüş camiası nasıl bütünlük içinde FP'ye intikal ettiyse FP kapatıldıktan sonra aynı bütünlük içinde hareket etseydik, yapılacak ilk seçimlerde SP tek başına iktidara gelirdi. En azından birinci parti olurduk. Bizim en güçlü olduğumuz alan yerel yönetimlerdi. Şimdi 2-3 parçalı halde yerel yönetimlerde nasıl başarı gösterilebilir" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır