kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Evinize dönün

Dağlardaki PKK'lılara üzerinde "Ailen seni bekliyor... Gelin düğününüzü hep beraber yapalım" çağrısı bulunan bir milyon adet el ilanı atılacak
Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK mensuplarına, havadan atacağı bildirilerle, "teslim ol" çağrısında bulunacak. 1 milyon adet bastırılan bildiriler, büyük kısmı Irak topraklarında bulunan terör örgütü mensuplarına atılacak. Bildirilerin bir yüzünde, sarı, kırmızı ve yeşil şeritle çerçevelenmiş ve üzerinde, "Özgürlüğe davetiye. Geç olmadan bu davete uy. Ailene kavuşmak için bu davete uy", "Mutluluğa davetiye. Sağlığını kaybetmeden bu davete uy", "Yaşama davetiye" yazılı ifadeler bulunuyor.

Bildirilerin diğer yüzünde ise, güvenlik güçlerine teslim olduktan sonra, evlenen, ailesine kavuşan, iş sahibi olan terör örgütü PKK mensuplarına ait fotoğraflara yer veriliyor.

DÜĞÜN YAPMA SÖZÜ
Bildirilerde, "Şimdi örgütten kurtulma zamanıdır. O kurtuldu... Sen neyi bekliyorsun?", "Amaçsız bir yolda gitmektense, gelecek için mutlu bir evlat sahibi olmak senin de hakkındır", "Onları daha fazla bekletme...", "Kara kış geliyor", "Mutlu bir yuva kurmayı özlemedin mi?", "Gelin! Düğününüzü beraber yapalım" ve "Sadece düşünmek çözüm mü? Ailen seni bekliyor" ifadeleri yer alıyor.

Yetkililer, 2001 yılının ilk 10 ayı içinde örgütten Suriye vatandaşı teröristler de dahil olmak üzere 900'e yakın kaçış olduğunu belirttiler.

PKK'nın futbol takımı sahalarda
APO'YU barındırdığı için Türkiye'nin tepkisine neden olan İtalya, şimdi de PKK'lıların kurduğu futbol takımını sahalara taşıyor. İtalya'da faaliyet gösteren ve PKK'nın yan kuruluşu olan Kürdistan Azad Spor'un amatör kulüplerin katıldığı "Herkes İçin Spor İtalyan Birliği" turnuvasına katılacağı bildirildi. Takımın malzeme ve antreman sahasını "Herkes İçin Spor İtalyan Birliği" sağlanacak. Takım oyuncuları kendilerini "Sözde Kürdistan Milli Takımı" olarak tanıtıyor.

PKK KÜRT ÇOCUKLARI EĞİTMEK İÇİN TÜRKİYE'YE HOCA GÖNDERDİ

PKK'nın 'gramer hocası'
Bölücü örgüt PKK'nın, Kürt kökenli çocuklara Kürt dili, tarihi ve yaşamı konusunda eğitim vermesi amacıyla Türkiye'ye gönderdiği Memosta (Akademisyen) kod adlı Lokman Ayata, İzmir'de yakalandı. Bir istihbaratı değerlendiren İzmir Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir DGM tarafından değişik dosyalarda "Memosta" kod adıyla ismi geçen kişinin Lokman Ayata (28) olduğunu, Ayata'nın bir yıl kadar önce Kadifekale semtindeki babası Abdüllatif Ayata'nın evine geldiğini tespit etti. Eve yapılan baskında Lokman Ayata yakalanırken, askerlik problemi nedeniyle "Reşat Tayboğa" adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ve pasaport kullanan babası Abdüllatif Ayata da gözaltına alındı.

Evde ve Lokman Ayata'nın çantasında yapılan aramada, Kürt kökenli çocukların eğitimine yönelik hazırlanmış çok sayıda bölücü Arapça-Kürtçe doküman ve kitap ele geçirildi.

SURİYE'DE OKUDU
Gözaltına alınan Lokman Ayata'nın, 1991 yılında üniversitede okumak üzere Suriye'ye gittiği, Halep Üniversitesi'nden Yüksek İnşaat Mühendisi olarak mezun olduğu, ancak YÖK tarafından "denklik" verilmediği öne sürüldü. Ayata'nın, örgüt talimatıyla bir yıldan bu yana İzmir'deki Mezopotamya Kültür Merkezi'nde Kürt kökenli çocuklara yönelik Kürt dili, Kürdistan tarihi ve yaşamı konusunda dersler verdiği ortaya çıktı.

Bu arada Almanya'da da PKK yanlısı "Kürt İşverenler Derneği"nin bürosu ve 6 üyesinin evleri polis tarafından arandı.

Arif YAKICI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır