kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
İstanbul turu

İki iskele hizmete giriyor
Karayollarındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni projeleri hayata geçiren Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğü, geçen yıl temellerini attığı Bebek ve Emirgan iskelelerini Cumartesi günü törenle hizmete sokacak.

TÜYAP'ta resim sergisi açıldı
Ünlü ressam Nuri İyem'in 68 yıllık sanat hayatı boyunca ürettiği tüm eserlerin yer alacağı resim sergisi 29 Kasım'da açılıyor. Evin Sanat Galerisi tarafından Tepebaşı TÜYAP merkezinde düzenlenen sergiyi sanatseverler 13 Aralık'a kadar gezebilecek.

BÜYÜKŞEHİR

Sahte bilete karşı optik okuyucu
Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İETT'yi milyarlarca lira zarara uğratan sahte biletlerin önüne geçmek için "tam güvenli bilet" ve "optik okuyucu" sistemine geçileceğini söyledi. Sistemin yakında uygulamaya sokulacağını belirten Gürtuna, "Otobüslerimize monte edeceğimiz sistem sayesinde bilet kullanan yolcuların otobüs bazında istatistiki bilgileri de elde edilecek" dedi.

Kadıköy Belediyesi tabelaları yeniliyor
Kadıköy Belediyesi Çevre Müdürlüğü, E-5 Karayolu üzerindeki gelişigüzel asılmış tabela ve panoları sahiplerine yeniletiyor. Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda sürdürülen çalışmalarla, görsel kirliliğin önlenmesi ve şehir estetiğinin belirlenmesi amaçlanıyor. İşyeri sahiplerine düzenlemeler için süre tanıdıklarını kaydeden Kadıköy Belediyesi Çevre Müdürü Tülin Ergüner, "Otoban üzerindeki görüntü kirlliğinin önüne geçeceğiz. Verilen sürede belediyenin istediği standartlara uymayan olursa haklarında yasal işlem başlatacağız" diyor.

GAYRETTEPE

Özdemir: Kapkaçın cezası yetersiz
Emniyet Müdürü Hasan Özdemir kapkaççılara verilen cezaların çok az olduğunu belirterek, "Biz yakalayoruz, adliyeler serbest bırakıyor" dedi. Gayrettepe'deki emniyet müdürlüğü binasında kapkaça karşı alınacak önlemler konusunda toplantı yapan Özdemir, "Her ilçede yıldırım ekipler kuracağız. İstanbullular her sokakta bir resmi polis otosu görecek. Ayrıca yasal düzenlemelerin yapılması için Ankara'ya başvurduk" diye konuştu.

Öğretmenler Günü konseri
Fevziye Mektepleri Vakfı, Öğretmenler Günü nedeniyle yarın Nişantaşı Özel Işık Lisesi'nde klasik müzik resitali düzenliyor. 18.30'daki resitalde, kemancı Tuncay Yılmaz ve piyanist Robert Markham, Beethoven ve Ravel'in eserlerini yorumlayacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır