kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Arabalı vapurda can pazarı

Dümen kilitlenmesi nedeniyle sürüklenen arabalı vapurdaki 100 yolcu 15 dakika süreyle dehşet yaşadı. Olası facia, Harem'den kalkıp gelen ikinci feribotun müdahalesiyle son anda önlendi...
Dünyanın en tehlikeli su yolu olarak gösterilen ve çok sayıda kazanın meydana geldiği Boğaz'da dün arabalı vapurda meydana gelen dümen kilitlenmesi nedeniyle facianın eşiğinden dönüldü... Sabah saat 10.30'da 100 yolcu ve 20 araçla Harem'den Sirkeci'ye hareket eden Gayrettepe Feribotu'nun bacasında gaz sıkışması sonucu şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın hemen ardından dümeni kilitlenen arabalı vapur kontrolden çıkarak Boğaz'da hızla süreklenmeye başladı. Paniğe kapılan yolcuları sakinleştirmek için anons üzerine anons yapan kaptan telsizle Harem'den acil yardım istedi.

Sürüklenen arabalı vapura müdahala edecek feribotun gelmesini endişe içinde bekleyen yolcular 15 dakika süreyle dehşet yaşadı. Harem'den kalkan Topçular Feribotu, sürüklenen Gayrettepe Feribotu'na yanaşarak yönünü Harem'e çevirdi. Vapur mürettebatı dümeni çalışır hale getirmek için çabalarken, süreklenmenin devam etmesinden endişelenen yolcular kendilerini yanaşan gemiye attı. Gayrettepe Feribotu, dümen arızasının mürettebatın üstün gayreti sonucu giderilmesiyle Harem İskelesi'ne yanaştı. Korku dolu anların ardından Gayrettepe Feribotu'ndan inen yolcular başka bir vapurla Sirkeci'ye gitti.

Yaşadıkları derin korkunun izleri vapurdan indikten sonra bile yüzlerinden okunan yolcular, "Önce şiddetli patlama nedeniyle büyük bir endişe yaşadık, vapur sürüklenmeye başlayınca da paniğe kapıldık. Bizim vapura müdahale edecek feribotun gelmesini beklerken adeta öldük öldük dirildik. Çok şükür ki olası bir faciayı ucuz atlattık" diye konuştu.

CELAL YILDIZ- KAAN ÖZBEK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır