kapat
15.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Meyyali'ye meylettik efendim

"Kış geliyor, kapalı mekanlara doluşacağız. Her yemekten, her eğlenceden sonra üzerimize sinen sigara kokusu yüzünden gecemiz burnumuzdan gelecek" diye üzülüyorsanız biz çözümü bulduk. Artık yemek yemek için kapalı mekanlara tıkılmak, dip dibe masalarda insanlarla akraba olmak zorunda değilsiniz.
Meyyali restorana gittiğimizde hava iyiden iyiyiye soğumuştu. Buna rağmen ağaçların içine özel olarak yapılan ahşap kameriyelere oturduk. Kameriye dedikleri bir tür şadırvan. Sobalar yakıldı, şallar dağıtıldı ve gece başladı. Gece boyunca hiç üşümedik. Hatta bazı ateşli arkadaşlarımız kazakları çıkartıp, tişörtle takıldı.

Bir kebapçı klişesi olarak önden pofuduk lavaşlar, tereyağ ve tulum peyniri geldi. Arkasından fındık lahmacun ve içli köfte. Antep klasiği olan patlıcan dolma ile son zamanlarda çok sık karşılaşıyoruz. Meyyali'de de gördük. Çok iyiydi, ağızda hemen dağılıyordu.

Meyyali klasik meyhane mezeleri konusunda da çok zengin. Haydari'den acılı ezmeye, barbunya plakiden soslu patlıcana kadar her şey var.

Ama mezeyle ve diğer önden gelenlerle kendinizi çok fazla tıkamamanızı öneririz. Çünkü kebaplar bir enfes. Üstelik bilinen örneklerinden farklı. Siz hiç mısır kebebı diye bir şey duydunuz mu? Mönüde gördüğümüzde biz de epey şaşırdık. Bildiğiniz sarı mısır tanelerini kıyma ile karıştırıyorlar oluyor size mısır kebabı. Olmaz öyle şey demeyin. Fıstıklısı oluyor da mısırlısı niye olmasın? Hatta Meyali'de haşhaşlı, patlıcanlı, mantarlı ve soğanlı kebap bile var. Restoranın et kalitesi çok başarılı. Et seçiminde de Trakya'da beslenen süt kuzuları tercih edilirken, yemeklerde kullanılan yağ, baharat, salça, firik gibi ürünler Antep'ten özel olarak getiriliyor.

Meyyali'de tatlıya yer mutlaka bırakmalısınız. Künefe özellikle tavsiye ediliyor. Ve inanın tavsiyeyi dinlediğinize değiyor. Künefe'nin lezzeti peynirinde gizli. Özel olarak Antakya'dan getirilen künefe peyniriyle hazırlanıyor. Peynir değil kaymak mübarek!

Meyyali, ağaçlar ve çiçekler arasında yer alan altı küçük, iki büyük ahşap kameriyesiyle toplam 300 kişiye aynı anda hizmet verebiliyor. Büyük kameriyelerde maç yayını gibi güzellikler de var. 200 kişilik otoparkı, çocuk oyun alanlarıyla müşteriler için her türlü kolaylık sağlanmış. Fiyatlar ise emsallerine göre son derece uygun.

Yazı boyunca okuduğunuz "Meyyali" kelimesinin anlamını açıklamaya geldi sıra. Meyyali "gönül vermek" manasına geliyor. Hani eski Türk filmlerinde "Naçizane gönlüm size meyletti" derlerdi ya işte o. Restoranın sahipleri de Güneydoğu mutfağına gönül vermiş. Ve sonuçta yüreğin gerçekten ortaya konulduğu çok profesyonel bir restoran çıkmış. Meyyali henüz çok insan tarafından keşfedilmedi. Ama yakın zamanda lezzet düşkünleri restorana akın edecek. Elinizi çabuk tutsanız iyi olur.

Koru Yolu Mevkii Emirgan Üstü, No: 3 Emirgan. Tel: (0212) 323 30 65

SİBEL ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır