kapat
23.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

banner
 
Tarihin en ağır ekonomik krizinde servetleri eridiği için hiçbir Türk Dünyanın En Zenginleri listesine giremedi.
İlk liste açıklandı

Yılın ilk zenginler listesini yayınlayan İngiliz gazetesi "The Sunday Times" hiçbir Türk'e yer vermedi. Oysa geçen yıllarda Karamehmet, Koç, Sabancı gibi önde gelen Türk işadamları bu listelerde rahatlıkla yer buluyorlardı.
Geçen yıl vardı
Times listeyi, Amerikan dergisi Forbes'un geçen yılki araştırmasını yenileyerek hazırladı. Ancak, Forbes'un geçen yıl 8 milyar dolarla dünyanın 29'uncu zengini ilan ettiği Karamehmet'e Times'ın listesinde yer verilmedi.
Bu yıl niye yok
Nedeni: Hisse senetlerinin geçen yıla göre yüzde 50'den fazla düşmesi ve doların yüzde 100'e yakın değer kazanması. Böylece halka açık şirket sahibi Türkler'in serveti dolar bazında neredeyse dörtte bire kadar geriledi.
Sorun: Ülke riski
Örneğin Karamehmet'i dünyanın en zenginleri arasına sokan Turkcell'in değeri geçen yıl 17 milyar dolardı. Abone sayısını ve yatırımlarını artırmasına rağmen, ülke riski nedeniyle Turkcell'in değeri 3 milyar doların altına indi.


Lüks otele Çeçen baskını
Gece yarısı ateş açarak Swissotel'e giren 15-20 kişilik bir grup, lobide bulunanları rehin aldı. Ellerindeki pompalı tüfeklerle 23.00 sıralarında oteli basan Çeçen teröristler lobiyi işgal etti. Çoğunluğu otel personelinden oluşan 35 kişiyi rehin alan teröristlerin ilk talebi İçişleri Bakanı Tantan'la görüşmek oldu.

Derviş'ten çağrı
Türkiye'de siyaset ile ekonomi çok iç içe girmiş. Siyasetin ekonomiyi kullanma süreci durmalı. Derviş yeniden yapılanmanın can alıcı noktasını açıklarken "Siyaset ile ekonominin iç içe olmasından hem siyaset, hem ekonomi zarar görüyor. Siyasete saygının artması için, iki alan birbirinden ayrılmalı" dedi.

Arjantin'in Derviş'ine soğuk duş
El Turcoı lakaplı Arjantin eski Devlet Başkanı Carlos Menem halka "Dolar alın" çağrısı yapınca kıyamet koptu. Ekonomi Bakanı Cavallo paniği önlemek için televizyonlara çıktı. Kaderin cilvesi: Cavallo'yu ilk Menem göreve getirmişti.

İç sızlatan müşavir bolluğu
Yurtdışındaki 7 bin 500 personelin yıllık maaş gideri 150 milyon doları buluyor Türkiye yurtdışında en çok müşavir bulunduran ülke. Bir temsilcilikte Maliye, Hazine, Dış Ticaret ve DPT temsilcisi aynı anda bulunuyor. Yüzde 80'i yabancı dil bilmiyor.

Ölüm ittifakı
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, ölüm oruçlarının altında 22 terör örgütünün ortak kararı bulunduğunu belirterek, "Ölüm oruçları, eylemi sürdürenlerin bireysel kararı değildir" dedi. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, ölüm oruçlarını sürdürenlerin bu eylemleri yasadışı örgütlerin baskılarıyla yaptıklarını söyledi.

Tüp bebek tahtın varisi olur mu?
Prenses Masako'nun bebeği olacağı haberiyle sevince boğulan Japonlar, hamileliğin 'tüp bebek' yoluyla olduğunu öğrenince kara kara düşünmeye başladı. Japon imparatorluğu, halkın sabırsızlıkla beklediği mutlu haberi, geçen hafta canlı yayınları keserek tüm ülkeye duyurdu.

Cimbom takipte
Rizespor'u 4-2 yenen Galatasaray, Fener'in peşini bırakmıyor. Ligde şampiyonluk yarışı soluk soluğa devam ediyor. F.Bahçe'nin G.Antep'i devirmesinden sonra G.Saray da Rize- spor'u deplasmanda yendi. Puan puana olan iki takım arasında sadece 3 gol farkı kaldı.

GÜNÜN İÇİNDEN

Umutlar yeşeriyor
Zavallılar
Katilini söyledi öldü
Taksici katilleri yakalandı
Çamur yağdı
Müdür alemin kralı çıktı

POLİTİKA

Canavar can çekişiyor
Mahkuma kötü muameleye son
Doğu'ya atanan ailece gidecek
'Görevimin başındayım'

EKONOMİ

Paraları ABD'ye gömdü!
Bursa-Fransa hattında 700 milyon $ kaynak
Konuşulan kaynak nerede?
Spekülatör'ün gayrimenkul aşkı

SPOR

Averaja kalmaz
Kendimizi kaybettik
Gencler Boğa'ya patladı
Tek altın Gülhan'dan
Kupanın aslanı
Botaş mutlu sona yaklaştı



Dolar
Mark
Altın
Euro
Borsa
1.233.000
570.000
70.000.000
1.106.001
9.658

banner

Adana
Afyon
Ankara
Antalya
Bursa
D.Bakır
Edirne
15/32
12/23
13/26
14/25
17/25
11/27
15/22
Erzurum
İstanbul
İzmir
Manisa
Samsun
Trabzon
Van
04/20
17/25
21/28
17/28
14/29
14/28
04/20


Milli Piyango
Sayisal Loto

6-7-8-31-33-44

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır