kapat
23.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII


 

Lige kesin dönüş


Skoru 12. dakikadan itibaren hep önde götüren Cimbom, Okan, Serkan, Ümit ve Emre'nin golleriyle 3 puana ulaştı. Arif 2, Serkan da 4 net fırsatı kullanamadı
F.Bahçe'nin G.Antep karşısında aldığı mucizevi galibiyet sonrası G.Saray'da bir stresten söz etmek zordu, ama bir moral bozukluğu kesindi. Rize'de sahaya çıkan sarı-kırmızılıların yüzlerinde ise inanılmaz bir inanç vardı. Isınırken birbirinin yüzüne bile bakmadan son derece yüksek bir konsantrasyon ile işlerini yapıyorlardı. Maç da bu havada başladı. Ve G.Saray kalesine çekilen ilk şut uzun bir süre sonra ilk defa gol olmadı. Tetteh'in 3. dakikadaki vuruşu Taffarel'in kucağında kaldı.

20 dakikalık fırtına
Bu pozisyondan 16. dakikaya kadar G.Saray fırtınası esti. 6'da Okan'ın sağdan ortasına Arif altıpastan kafayı vurdu, üstten aut. 12. dakikada kombine bir atak yaptı G.Saray. Sol kanattaki topta defansın en arkasındaki Bülent'in "Sağa... sağa" çığlıkları tribünden duyuluyordu. Kafasını kaldıran Ümit topu sağa çıkardı. Fatih-Okan-Arif üçgeninde topla son buluşan Arif'in ortasında (Bu ataktaki 10. pastı bu) Serkan topun üzerinden atladı. Kaleci Murat'tan seken topu Okan boş kaleye yollamakta zorlanmadı: 0-1. 15'te Serkan Emre'nin pasında Murat'ı da geçti, ama vuramadan Recep yetişti. 16'da Ahmet'in derin pasında Arif-Serkan ikilisinin mükemmel verkaçını yerli malı kral kaleciyi geçip golle noktaladı: 0-2.

İki fark fren yaptırdı
İki farkı yakalayan Cimbom, aniden frene bastı. Rize'nin ataklarını ise Taffarel yerinde çıkışlarla büyümeden önlüyordu. Karşılaşma 35'ten sonra yeniden hareketlendi. Bu dakikada Ahmet'in pasında Serkan Murat'ı yine geçemedi. Rize adına en ciddi fırsat ise 41'de Mevlut'un ortasına Ümit Ozan'ın topa dokunamayışıydı. Kendi sahasında aslan kesilen Rizespor, 45 dakikada Aslan karşısında doğru dürüst tek pozisyona bile girememişti

Gol kaçırma yarışı
İkinci yarıya G.Saray laubali başladı. 50'de Arif-Emre ikilisi net pozisyonu beraberce harcarken, 52'de Arif bomboş gitti. Topu kalecinin soluna vurdu. Auta giden şutu için "Bir düdük çalındı, onun için kötü vurdum" savunmasını yapacaktı. Düdük sesinde haklıydı, ama kötü vuruşu için aynı şeyi söylemek zor. Ardından Rize geldi. Serkan'ın 30'dan sert şutu sağ direkten döndü, ofsayttaki Ümit Ozan aktif mi, değil mi tartışmaları arasında Saffet fırsatçılığını konuşturdu: 1-2. 57'de Emre soldan kesti. Ümit'in kafası Cimbom'u rahatlattı: 1-3. Bu rahatlıkla gol kaçırma yarışını sürdüren Cimbom'da Serkan'ın 65 ve 68'de kullanamadığı fırsatlar inanılmazdı.

75'te Rize sağdan, soldan ortalar yaptı. Dördüncüsü Kürşat'tandı ve G.Saray Kaptanı Bülent'in dokunuşuyla üst direğe çarpan top ağlara gitti: 2-3. 88'de Oumar'ın Serkan'ı düşürdü. Emre skoru penaltıdan belirledi: 2-4. Ve sarı-kırmızılılar Rize'den firesiz döndü.

Gökmen Özdemir

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır