kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yarış arabaları yavaş gitsinler!
Kemal Mutlu, Körfez pisti için ilginç formül üretti: "Otomobiller konutların yanından yavaş geçsinler!"

Türkiye'de, otomobil yarışlarının yapıldığı nizami tek pist olan "Körfez pisti" sorun oldu. Körfez Belediye Başkanı Erhan Yenilmez, fazla gürültü olduğu gerekçesiyle, halkın da istemediğini öne sürdüğü otomobil yarış pistinin kaldırılmasını, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden talep etti. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu, arazinin kime ait olduğu konusunda bir araştırma yaptırdı.

Sakınca yok
Hazineden arazinin büyük bölümünün spor alanı olarak ayrıldığını tespit ettiren Mutlu, şunları kaydetti:

"Defterdarlık, arazinin spor alanı olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne verildiğini ve pistin faal olmasında sakınca bulunmadığını belirtti. Milyarlarca lira yatırılmış bir spor alanının bir çırpıda yok edilmesini doğru bulmuyorum. Sayın Bakanımız Fikret Ünlü ile Körfez'den geçerken vatandaşlarla konuştuk. Çoğu kimse otomobil yarışlarından rahatsız olmadıklarını, sadece araçların kent içinden geçişleri sırasında aşırı gürültü çıkardıklarını ifade ettiler."

Türkiye'nin tek otomobil yarış pistinin kaldırılmasına, görevde kaldığı sürece izin vermeyeceğini belirten Kemal Mutlu, federasyonu da bu konuda uyardığını ve konutların arasından geçen otomobillerin fazla gürültü yapmadan yavaş seyretmelerini, halkın sempatisini kazanmak için de araçlarda popüler müzik yayınlarının yapılmasını istediğini söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır