kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılmaz: Geçmişle hesaplaşmalıyız
ANAP lideri Mesut Yılmaz, Türkiye'nin 12 Eylül'den başlayarak geçmişle hesaplaşmasını istedi ve "Devlet hukuk dışına çıkarsa bir belayı defederken başına öbür belayı alır" dedi.

Dün partisinin grup toplantısında konuşan ANAP lideri Mesut Yılmaz, din kaynaklı terörün faturasını Diyanet'e çıkardı, bu kurumun asli görevi olan halka gerçek dini öğretme sorumluluğunu yerine getirmediğini öne sürdü. ANAP lideri, devletin komitacılık geleneğinden kurtarılması gerektiğini söyledi. Yılmaz, altını çizdiği noktalar şöyle:

* Diyanet'in görevi, bu toplumda yaşayan insanlarımızı doğru dini bilgilerle teçhiz etmektir. Dinin gerçek yönünü onlara anlatmaktır, dinin terörle bağdaşmazlığını anlatmaktır. Diyanet bu görevini şimdiye kadar yeterince yerine getirmemiştir. Getirmediği için de bütün bu yaşadığımız, başımıza gelen bu çirkinlikler bu olaylar malesef zaman içinde bu boyutlara varmıştır.

* Türkiye'nin kendi gerçekleriyle, bu gerçekler ne kadar vahim olursa olsun mutlaka hesaplaşmaya ihtiyacı vardır. Her devletin hayatında birtakım hatalar yanlışlıklar olabilir ama bu hatalarla hesaplaşmayan, bunları sorgulamayan toplumlar bunlardan hiçbir zaman kurtulamazlar. 12 Eylül öncesinden başlayıp ayrılıkçı terörle mücadele döneminde cereyan eden, daha sonra günümüze kadar gelen bütün bu olumsuzluklar mutlaka sorgulanmalıdır.

* Geçmişin yanlışlarının ortaya çıkmasından korkarsak yarın daha büyük yanlışların ortaya çıkmasını önleyemeyiz.

ESKİ VALİ'YE SUÇ DUYURUSU
Grupta konuşan Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler de Batman'daki kayıp silahlarla ilgili bilgi verdi. Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, Gümrük kayıtlarında rastlanmayan 507 bin dolarlık silah ithalatı için dönemin Batman Valisi Salih Şarman hakkında "kaçakçılık" iddiasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. "Millet adına hesap sorma yetkimiz var, sonu nereye varırsa varsın gideceğiz" diyen Keçeciler, skandalın 1918 sayılı Kaçakçılık Yasası'nın 20. maddesi kapsamına girdiğini açıkladı. Bu madde, kaçakçılık konusu olan mal bedelinin (507 bin ABD Doları) üç misli olarak tahsili ve 2 yıl ile 5 yıl arasında hapis cezası öngörüyor.

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır