kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kuşku siyaseti kirletir
Bahçeli: Ciddi soru işaretleri, temiz siyaset açısından sakıncalı

MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, 1990'lı yılların başında PKK terörünün azgınlaştığı bir dönemde Batman'da yapılan özel uygulamaların eleştirilmesinin tabii karşılanmasını istedi. Bahçeli, "Kamu kaynaklarının denetimsiz harcanması, bazı ciddi soru işaretlerinin varlığı, hukuk devleti sistematiği, Türkiye'de temiz siyaset açısından sakınca arz etmektedir" dedi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında özetle şunları söyledi:

* Konunun terörizmi onaylamak anlamında kullanılması çok sakıncalıdır ve gayri ahlakidir. Terörle mücadele şartları içinde ortaya çıkan yanlışları bahane ederek, bu görevin sorgulanması ya da güvensizlik ortamının yaratılmaya çalışılması yanlıştır.

*Güvenlik güçlerini suçlamayı, eleştirmeyi alışkanlık haline getirenlerin, terör örgütleri karşısındaki yaklaşımlarını bu ülke insanları çok iyi bilmelidir. Bu işte de samimiyet, tutarlılık ve kararlılık çok önemlidir. Bunun yanında kamu yöneticileri ve polikitacılar da kendi koydukları kurallara önce kendileri uymak zorundadır.

*Türkiye'de demokratikleşme süreci tamamlamadan sorunlar çözülemez. Siyasi istikrarı sağlamak zorundayız. Siyasi sistemin kurumları ve unsurları arasında bozulmuş dengeleri tesis etmeden mesafe almak mümkün değildir.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır