kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gönüllü imamlığın kalkması gerek
Hizbullah'ın gönüllü imamlarla ilişkisine değinen Tantan, "Düzene sokacağız" dedi

İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, Çin gezisi sırasında sık sık yöneltilen sorular nedeniyle Hizbullah konusunda çeşitli açıklamalar yapıyor. Hizbullah'la birçok gönüllü imamın ilişkisinin tespit edildiğine dikkat çeken Tantan, "Gönüllü imamlarla ilgili Diyanet İşleri çalışma yapıyor. Bunu bir düzene sokacağız, gönüllü imamlığın da kaldırılması söz konusu" dedi.

DIŞ DESTEKLİ
Tantan, dün Türkiye'nin Çin Büyükelçisi Daryal Batıbay'ın onuruna verdiği yemeğe katıldı. Hizbullah'ın yurtdışı destekli olduğunu açıkladı. Tantan şunları söyledi: "Velioğlu ve adamları yurtdışından para alıyordu. Örgütün maddi kaynaklarını araştırıyoruz. Kaset ve disketler tamamen çözüldükten sonra birçok şey aydınlanacak."

Daha önce örgütün yeraltında faaliyet gösterdiği için güvenlik güçleriyle çatışmaktan kaçındığını ifade eden Tantan, "Şimdi herşeyleri biliniyor. Bu yüzden silah kullanmaktan kaçınmıyorlar" dedi.

DEVLET TEMİZ
Operasyonlar öncesinde ve sonrasında Hizbullah örgütüne ilişkin "devlet desteği" yolunda çıkan söylentileri de değerlendiren Tantan şöyle konuştu:

"Devlet hukuk kuralları içinde çalışır. Devletin bu tip ilişkileri olmaz. Bu yanlışlıklar da zaman içinde ortaya çıktıkça temizlenir".

Ünsal ERGEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır