kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Baba: Tedbirsizlik yoktur diyemem
Cumhurbaşkanı Demirel, Batman'daki kayıp silahlarla ilgili olarak "Baştan sona bütün prosedürün yasal sınırlar içinde cereyan edip etmediğinin araştırıldığını" söyledi.

Van'da 5 polisin şehit olmasıyla sonuçlanan operasyon için "tedbirsizlik olmadığını söyleyemem" diyen Demirel, devletin Hizbullah terör örgütünü çökertmekte sıkıntı çekmeyeceğini" vurguladı. Demirel, önceki gün Köşk'te kabul ettiği SABAH ekibinin sorularını şöyle yanıtladı:

- Batman Valiliği'nin silah alımında her şey yasalara uygun mu?

- Baştan sona bütün bu prosedür yasal sınırlar içinde mi cereyan etti, işte onun cevabı araştırılıyor. Daha doğrusu daha sonra gelen hükümetler bunu bir soruşturma araştırma konusu yapmışlardır. Sizin sorunuzun cevabını, soruşturma ve araştırmanın neticesine göre hükümet verecektir.

- Van'da 5 polisin şehit olmasında bir tedbirsizlik var mı?

- Evet, tedbirsizlik yoktur diyemem. Bu kadar hassas bir konuda böyle Türkiye'nin her tarafında bunlar oluyor. Bunların her daim tehlikeli kişiler olduğu belli. Biraz daha ihtiyatlı olmaları lazımdı.

- Niye Batman?

- Bu işleri ortaya çıkaran hoca oralı. Hocalar grubu, ilim grubu denen gruplar olarak o bölgenin. Menzil Şeyhi diye bilinen Mehmet Efendi'nin çok direkt şeyi yok. Oraya Türkiye'nin her tarafından insanlar gitmiştir, dua almışlardır. Böyle bir adamdı. O öldükten sonra zaten bu iş bölünmeler vs. olmuştur.

- Türkiye bu kadar vahşi bir örgütle karşılaşmamıştı...

- Türkiye'de hapishanelerde 60 bin kişi var. 10 bin kişi 44 örgüte mensup. Türkiye örgütü bol bir memlekettir. Türkiye tabii bir anarşi devri yaşadı 70'li yıllarda. Türkiye'nin anarşi ile mücadelesinde bazı sıkıntılar oldu. Emniyet kuvvetlerinin yakaladıkları birçok kimse, hapishanelerden kaçtı. Ve bunlar dışarda hâlâ bugün de anarşilerini sürdürüyorlar. Bunların birtakım uçları büyük şehirde barınma imkanı buldu.

- PKK ne durumda?

- Vatan sathında sakinler. Kuvvetlerinin bir kısmını Türkiye'nin dışına çekti. Şu anda yurtdışında 3 bin 500-4 bin kişi vardır.

- İmralı'nın sesini dinliyorlar gibi gözüküyor değil mi?

- Öyle gözüküyor. Genelde farklılıklar var ama dinlemiyorlar demek mümkün değil. Bazı gruplarda dikleşme var.

Hapishane çözüm mü?

- Göründüğü kadarıyla cezaevine girmeleri de yeterli çözüm olmuyor...

- Hapishaneler bu terör örgütü mensuplarına göre değil. Ona göre hapishane yapılmaya kalkılsa, hemen insan hakçıları ortaya çıkıyor. Bir tane hapishane vardır Eskişehir'de, onu da Türkiye kullanamadı. O hapishaneyi. 4 tane yeni hapishane yapılacak. O zaman bu örgüt mensuplarını muhafaza edebilme imkanı olacaktır.

- İlk olarak koğuş sisteminden vazgeçilecek galiba.

- Bunların hepsi biliniyor. Uygulamaya geldiği vakit, her on ayda bir hükümet değişmiş olması, işleri zorlaştırıyor. Hükümetlerde kesinti olmamalıdır, hükümetler değişirse, devlette devamlılık vardır. Ama o zaman ne kadar gayret etseniz yine bu birtakım şeylerde kesinti oluyor. Biz aşağı yukarı hükümete geldiğimiz 8 senedir hapishane konuşuyoruz.

- 8 senedir yapılamayan nedir?

- Birtakım tahsisat konuluyor. Konulan tahsisatlar zamanında verilmiyor. Bitirin diye takip edecek bakanlar lazım. Hükümetlerin değişmesinde meydana çıkan sıkıntı orada.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır