kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Son adres

Beşiktaş'ta bir dev, Süleyman Seba görevi bırakıyor. Futbol oynamış, yeşil sahadan gelmiş ve başkanlığa ulaşmış. 16 sene bu kulübü yönetmiş. Çok kötü durumdan almış, daha iyi duruma getirmiş.

Bundan da iyi olabilir miymiş? Tabii ki... Tutucu hüviyetinden dolayı biraz eleştiriliyor. Eleştiriler, son 2 senede iyice ayyuka çıktı. Burada Seba mı suçluydu, yoksa gelen teknik direktörler mi? Çünkü, transfer edilen oyuncular Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyacak nitelikte değildi. Hâlâ da öyle. Eğer Beşiktaş Futbol Takımı bugünkü halinde olmasaydı, şampiyonluktan şampiyonluğa koşsaydı, seyircinin ve muhalefetin tepkisi böyle olabilir miydi? Sanki eleştirmeye bahane arar gibiydiler.

Ama Seba bir güç, bilgi kaynağı. Ayrılmakla kaybolması mümkün değil. Hep Beşiktaş'ın üstünde duracak biri. Her kötü dönemde onayı alınacak, danışılacak duayen... Bu bakımdan Seba'nın kenara çekileceğini sanmam.

Tüm bunlar gelecek yönetimin kadirşinaslığıyla doğru orantılı. Buna da menfaatleri için mecburlar. Böyle bir başkanı bir kalemde silip atamazsınız. Gene son adres Seba'dır. Başkanlık bakımından değil, doğru yola yürütme bakımından.

Ah Fener, vah Fener!
F.Bahçe, artık garipliklerin olduğu bir takım. Antrenörü çıkıp diyor ki, "Biz artık kazanmayı öğrendik." Bu ne demek kardeşim? F.Bahçe 2. küme takımı mı? Tamam, en kötü futbol oynayan takımlardan biri. Ama o forma, o seyirci gücü bu takımı puan cetvelinde şimdiki noktada tutuyor. Böyle beyanat mı olur? Bu ne biçim antrenör? O hâlâ kendini PAF takımının başında mı sanıyor? Burası Fenerbahçe. Yazık F.Bahçe'yi idare edenlere... F.Bahçe'nin tarihinin hiç farkında değiller.

F.Bahçe, bu puanları kaybetmekle zaten küçük düşmüş durumda. Bir de bu saçmasapan beyanatlarla dalga mı geçiyorlar? Sanki bu takımı onlar yapmadı, sanki onlar başında sahaya çıkmıyorlar. Ve nedir Altay maçından sonra sahada yaşanan sevinç? Yahu 10 kişi kalmış Altay'ı yeniyorsun. Ve Altay senden iyi oynuyor. Utanman lazım. Şampiyon mu oldun, seviniyorsun.

Nafiz Zorlu'nun dediği çok doğru. "Bu kadar kötü bir F.Bahçe'ye yenildiğimiz için üzgünüm. 10 kişi kalmamıza rağmen yenmemiz lazımdı. Çünkü onlar ligin en kötü oynayan takımı" diyor. Haklı. İşte F.Bahçe'nin düştüğü durum.

Fener, tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. Şimdi gruplar kendi kendilerine başkan adayları çıkarıyor. Çıkarılan gruplar da kendi adamlarını yönetime sokmak için dayatıyorlar. Gruplar faydalıdır ama, iş faydadan çıktı. Grupların menfaatine döküldü. Herkes F.Bahçe'yi değil, kendi menfaatini düşünüyor. Bu ortamda gruplar hemen birleşip ortak başkan adayı çıkarmalıydı. Ama onlar da kendi havalarında...

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır