kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DYP'de tahliye şoku
Sarıyer ilçe teşkilatı binasının kirası 5 aydır ödenmedi. Mahkeme binanın tahliyesine karar verdi. Bina bu akşam 17.00'ye kadar boşaltılmadığı taktirde eşyalar dışarı atılacak

DYP Sarıyer ilçe teşkilatının Sular Caddesi üzerindeki binasının sahibi Özden Sürek Cinman, 1999 yılı Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait toplam 750 milyon liralık kira bedelini tahsil edemediğini belirterek Şişli 5. İcra Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkemenin talimatıyla, icra takibatı başlatıldı. 30 günlük yasal sürede kira bedelini tahsil edemeyen mülk sahibi ev kadını Cinman, Şişli 1. İcra Tetkik Mercii'ne, tahliye kararı alınması istemiyle başvurdu. Başvuru kabul edildi; kira sözleşmesinin feshi ve davalı tarafın binayı tahliyesi kararlaştırıldı. Karar doğrultusunda harekete geçen Sarıyer İcra Müdürlüğü görevlileri DYP ilçe teşkitalı yetkililerine binayı 14 Şubat Pazartesi (bugün) saat 17.00'ye kadar boşaltacaklarına ilişkin tutanak imzalattı. Bu sürenin bitiminde bina boşaltılmazsa, DYP ilçe teşkilatının eşyaları polis gözetiminde, icra memurları tarafından dışarı atılacak. Sarıyer DYP teşkilatı daha önce de ilçede kiraladığı iki binadan, kirayı ödemediği için mahkeme kararıyla atılmıştı.

DYP Sarıyer ilçe teşkilatının aylık 15 milyon tutarındaki kapıcı parasını da ödemediği belirtiliyor. 1 milyar lira su borcu bulunan binanın elektrikleri ve telefonları da, borçlarından ötürü kesik. Bu arada DYP Sarıyer ilçe teşkilatı kaynıyor. Örgüt, antidemokratik davranışlarından yakındığı ilçe başkanı Selim Bakar'ın istifasını istiyor.

BEKİR BATU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır