kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Güllü Köşk satılıyor
Bine yakın filmde set olarak kullanılan Üsküdar'daki köşk 700 bin dolara alıcı bekliyor

DOLMABAHÇE Sarayı'nın mimarları olan Balyan Ailesi tarafından yaptırılan ve içinde çekilen bine yakın filmle Yeşilçam'ın tarihi mekanı özelliğine sahip Üsküdar'daki "Güllü Köşk" 700 bin dolara satışa çıkarıldı.

Nakkaştepe'deki Şahin Tepesi Restaurant'ı işleten köşkün sahibi Mehmet Özdemir, 100 yılı aşkın bir süre önce inşa edilen köşkün ilk sahibinin bir Ermeni olduğunu, kendisinin ise bu binayı 1993 yılında 5 milyar liraya satın aldığını belirtti. Köşkü 2 yılda aslına uygun olarak restore ettirdiğini belirten Özdemir, şöyle konuştu:

''İşadamı Rahmi Koç, ben restorasyona başlamadan önce bir mühendis aracılığıyla 1 milyon dolar karşılığında köşkü satın almak istemişti, ancak ben satmadım. Şimdi ise işlerim biraz bozuldu. 1 milyon dolardan aşağıya satmayı düşünmediğim köşkü 700 bin dolara satılığa çıkardım. 550 bin dolar veren çıktı ama vermedim.''

ÜNLÜLERİN MEKANI
Yeşilçam'ın uzun yıllar mekan olarak kullandığı köşkte bine yakın filmin çekildiğini ifade eden Özdemir, bu filmlerde Adile Naşit, Kemal Sunal, Münir Özkul, Öztürk Serengil ve Şener Şen gibi ünlü sanatçıların rol aldığını kaydetti. Tamamen ahşap olan, bodrum ve çatı ile birlikte 4 katı bulunan köşk, 150 metrekarelik kullanım alanına sahip. Köşkün bahçesi ile birlikte kapladığı alan ise 550 metrekare.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır