kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Haliç'te esaret bitiyor
Galata Köprüsü'nün açılması için onarım başlıyor... Köprünün bir yönü bugünden itibaren kapalı...

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Koray Aydın, yapım hatası nedeniyle yaklaşık 1.5 yıldır deniz trafiğine kapalı olan Galata Köprüsü'nün deniz trafiğine açılması için onarım çalışmalarının bugün başlayacağını açıkladı.

Konunun üzerine ciddi şekilde gittiklerini belirten Aydın, ihtiyaç duyulan 5.2 milyon mark iç finansman ile 17.8 milyon mark tutarındaki dış finanasmanın sağlanması amacıyla gerekli protokol ve kredi anlaşmalarının imzalandığını ifade etti.

Onarıma başlama tarihinden itibaren 5-6 ay içinde çalışmaların bitirileceğini ve köprünün deniz trafiğine geçişe imkan verir hale geleceğini belirten Aydın, köprüdeki dükkanların da eksik ve kusurlu yönlerinin bu süre içinde tamamlanacağını söyledi. Aydın, çalışma programını da şöyle açıkladı:

20 MARTTA AÇILIYOR
1. Etap: 14-24 Şubat 2000 arasında Haliç tarafındaki taşıt yolu, yaya ve taşıt trafiğine kapalı, Marmara tarafındaki taşıt yolu iki yönlü olarak (2x2) şerit halinde taşıt trafiğine açık olacak. Yayalar Marmara tarafındaki kaldırımları kullanacak.

2. Etap: 24 Şubat-31 Mart arasında kara ve deniz trafiği tamamen kapalı olacak. 20-21-22 Mart'ta köprü, deniz trafiğine açık olacak ve gemilerin Marmara'ya girmesi sağlanacak.

3. Etap: 1 Nisan-30 Haziran arasında Haliç tarafındaki taşıt yolu, yaya ve taşıt trafiğine kapatılacak. Marmara tarafındaki yol çift yönlü olarak (2x2) şerit halinde taşıt trafiğine açık olacak, yayalar için de Marmara tarafındaki kaldırım kullanılacak.

4. Etap: 1 Temmuz-30 Eylül arasında köprünün Marmara tarafındaki taşıt yolu, yaya ve taşıt trafiğine kapalı, Haliç tarafındaki taşıt yolu iki yönlü olarak (2x2) şerit halinde taşıt trafiğine açık olacak. Yayalar için de Haliç tarafındaki kaldırım kullanılacak.

Tersaneler kalkıyor
İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Haliç'teki askeri ve sivil tersaneler ile Valide Sultan Köprüsü'nün kaldırılacağını açıkladı. Haliç'in temizlenmesi için gereken su sirkülasyonunu tersaneler ile Valide Sultan Köprüsü'nün engellediğini belirten Gürtuna, "Şimdi sıra tersaneler ve köprünün kaldırılmasına geldi" dedi. Gürtuna, tersane yetkilileriyle bu çerçevede görüşmeler yaptıklarını belirterek, "Tersaneleri kaldırmayı kabul ettiler. Tersaneler hem çevre düzeni açısından bizim için önem arz ediyor, hem de Haliç'i kapatan büyük bir bariyer. Kalkacağı için Haliç'in temizliği hızlanacak'' dedi. Gürtuna, böylece Haliç'in sadece İstanbul'un değil, Türkiye'nin en güzel mekanı haline geleceğini söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır