kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cezasını çekince ayılır
Ataköy'de tecavüz edilip öldürülen küçük kızın babası, mahkemede "ömürboyu hapis" cezasını duyunca düşüp bayılan sapığa "cezaevinde ayılırsın" diye bağırdı

OGÜN, o korkunç gün... Ataköy Lisesi'nde okuyan 14 yaşındaki H.B. için her zamanki gibi başlamıştı. Sabah kalkmış, giyinmiş, çantasını alıp okula gitmek üzere evden ayrılmıştı. Okulunda arkadaşları ile konuşup eğlenmişti. Derslere girip çıkmış, yorulmuştu.

Babasının imamlığını yaptığı Ataköy Camii'nin lojmanında oturuyorlardı. Yani birbirine yakındı okulu ve yuvası. Ama o daha da yakınlaştırmak için tren yolu ile Ayamama Deresi'nin kenarındaki patikayı kullanıyordu birçok arkadaşı gibi. O yol, H.B'yi evine daha çabuk ulaştırıyordu çünkü.

Dalgın dalgın yürürken, birisi atıldı üzerine küçük kızın. Ne olduğunu anlayamadan yüzüne inmeye başladı tokatlar. Yere düşmüş, başa çıkmaya çalışıyordu ona saldıran bu adamla. Gücü yetmedi elbette...

Onu kurban seçen bu canavara engel olamadı. Ne çirkin emeline ulaşmasına, ne canını almasına... Ağaçların altında, kalakaldı cansız bedeni. Okul çantası bir yana, kitapları bir yana savruldu... Katili ise, H.B.'nin vücuduna kirli izlerini bıraktı ve kaçıp gitti.

1 YIL SONRA YAKALANDI
Aradan bir yıla yakın zaman geçti. Artık, H.B'nin katilinin yakalanmasından umut kesilmişti. Ama Florya'da, okuldan eve dönerken Atatürk Ormanı'ndan geçen bir genç kıza saldıran Cahit Keleş yakalandı. Çirkin amacına ulaşamayan Cahit Keleş, polise ifade verirken, "ağzından kaçırdı" Ataköy'de de bir kıza tecavüz ettiğini, sonra da boğarak öldürdüğünü.

Polis ve savcı, Keleş'i olay yerine götürdü. O da anlattı yaptıklarını. Talihsiz H.'yi nasıl öldürdüğünü... "Amacım sadece birlikte olmaktı. Ama sonra, beni ele vereceğini düşünerek öldürdüm" dedi. Ama, idam istemiyle mahkemeye çıkınca "Yanından ayrıldığımda, hala yaşıyordu" diye değişti bu ifadesi.

Ama, mahkeme savcının önünde suçunu itiraf eden Cahit Keleş'i suçlu buldu. Ceza ağırdı: "Irza geçmek" suçundan 1 yılı geceli gündüzlü tecrit olmak üzere, 12 yıl 6 ay... "Suçu gizlemek için adam öldürmek" suçundan da ömürboyu hapis...

Bir başka mahkemede, bir başka genç kızın ırzına geçtiği için de 12 yıl kesinleşmiş cezası bulunan Cahit Keleş, hayatının geri kalanında demir parmaklıklar arasında kalacağını anlayınca, hissetti kurbanlarına yaşattığı korkunun aynısını.

Ve onlar kadar cesur olamayarak bayılıp yığılıverdi sanık sandalyesine... Kızını, 14 yaşındayken kara toprağa veren Muhittin Başar ise, Keleş'in bu hali karşısında tek bir cümle söyledi: "Cezasını çekince ayılır."

PERİHAN YILDIZ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır