kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
1 Martta olay var
12 bin esnaf ve 70 bin çalışan kararın uygulandığı gün yolu trafiğe kapatacak. Galata esnafına göre kamyon yasağının altında PERPA'nın oyunu yatıyor.

VALİ Erol Çakır'ın Galata'ya kamyon ve kamyonet girişini 1 Mart 2000 tarihinden itibaren "müsamahasız" olarak yasaklayan kararı, çevre esnafı üzerinde soğuk duş etkisi yaptı. Galata'ya bomba gibi düşen karar üzerine esnaf da, "hakkını sonuna kadar arama" kararı aldı. Vali Çakır, yasağı uygulamakta kesin kararlı. Esnaf da aynı kararlılığı, "uygulamaya direnmek" konusunda gösteriyor. Bu da, 1 Mart'ı, "Galata'da ilginç olaylar gebe bir tarih" haline getiriyor.

TRAFİK BOĞULUYOR
VALİ Çakır'ı bu köklü kararı tavizsiz şekilde almaya, Galata ve Perşembe Pazarı çevresine günün her saatinde girip çıkan binlerce kamyon ve kamyonetin trafiği felç etmesi zorladı. Vali Çakır sadece bölgenin değil, tüm İstanbul yakasının trafiğine sekte vuran bu olumsuzluğun, ancak sözkonusu yasaklama ile giderilebileceğini vurguluyor. Karara herkesin saygı göstermesini istiyor ve bekliyor.

PERPA'YA SUÇLAMA
GALATA ve Perşembe Pazarı esnafını temsil eden GAPSİAD'ın Başkanı Celal Ramazanoğulları ise, "Karar esnafımızın Okmeydanı'ndaki yasal ve altyapısal sorunları çözümlenmemiş, inşaat halindeyken çökmüş güvensiz PERPA kompleksine sürgün edilmesi gayretlerinin bir sonucudur" tezini ortaya atıyor. Ramazanoğulları PERPA'da 1600 dükkanın 5000'e, 9 katın 13 kata çıkartıldığını, istikrarın yok edildiğini, hizmet ortamının ortadan kaldırıldığını savunuyor.

KÖŞK'E ÇIKACAKLAR
Vali Çakır'a bir mektup göndererek kararını yeniden gözden geçirmesini isteyen Ramazanoğlu, "Hakkımızı aramak için gerekirse Çankaya Köşkü'ne gideceğiz. Kararın uygulandığı gün yolu biz kendimiz trafiğe kapatacağız"dedi.

RAMAZAN YAZGAN

Valiliğin duyurusu
İSTANBUL İl Trafik Komisyonu'nun 20.11.1997 tarihinde aldığı 97/94 sayılı karar gereğince; Beyoğlu ilçesi Karaköy bölgesindeki Tersane Caddesi ile bu caddenin devamı olan Yzb. S. Evren Caddesi, Perşembe Pazarı Caddesi ve Voyvoda (Bankalar) Caddesi arasında kalan bölgede ve bu caddeler ile bağlantılı olan cadde ve sokaklarda faaliyet gösteren hırdavatçı ve elektrikçi türündeki işyerlerine gelip giden kamyon ve kamyonetlerin bölgedeki trafiği olumsuz etkilemesi sebebiyle; bu caddeler ve bağlantılı sokaklara 07.00 ile 2.00 saatleri arasında kamyon ve kamyonet girişi yasaklanmış bulunmaktadır. Ancak bu kararın uyulanması bölge esnafının hazırlıksız olması nedeniyle bir süre ertelenmiştir.15.2.1998 tarihinde uygulanması düşünülen karar; ilgililere tanınan 2 yıl hazırlık dönemi sonunda 01.03.2000 tarihinden itibaren müsamahasız olarak uygulanacaktır. Bilgi edinilmesi ve kararın uygulanmasında görevlilere yardımcı olunması önemle rica olunur.

İSTANBUL VALİLİĞİ
Valiye dilekçe
PERPA yönetiminin gayret ve girişimleri neticesinde yine mıntıkamıza kamyon ve kamyonetler için trafik yasaklaması gündeme gelmiştir. Kendileriyle beraber aynı gemide yolculuk yaptıkları bu camiayı da batırmak istiyorlar. Kararınızı yeniden gözden geçirerek böyle bir duruma meydan vermeyecek düzenlemeyi yapmanızı arzederiz.

İki yıl önce uygulanamamıştı
GALATA ve Perşembe Pazarı'na kamyon-kamyonet yasağı, iki yıl önce, dönemin Valisi Kutlu Aktaş tarafından da uygulanmak istenmişti. Ancak Aktaş, esnafın yoğun tepkisi üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştı. Yasaklama kararı, "esnafa hazırlık süresi tanınması" gerekçesiyle ertelenmişti. Vali Erol Çakır ise, yeni bir ertelemeye gitmemekte ve tepkiler ne kadar sert olursa olsun geri adım atmamakta kararlı...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır