kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Skandal son anda önlendi
Sabancı Suikasti sanıklarından Fehriye Erdal, dün Belçika Mahkemesi'nce şok bir kararla serbest bırakıldı. Ancak başsavcılığın itirazı üzerine tekrar hapse konuldu

Sabancı Holding Otomotiv Grubu Başkanı Özdemir Sabancı, Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreteri Nilgün Hasefe'yi Sabancı Center'de öldüren 3 kişiden biri olan Fehriye Erdal, dün Belçika'nın Brugge Asliye Mahkemesi'nce şok bir kararla serbest bırakıldı. Ancak Fehriye'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması kararına Başsavcılık itiraz etti. Ve Fehriye tekrar demir parmaklıklar ardında kaldı.

1.7 MİLYAR KEFALET
Belçika'nın gözde tatil merkezlerinden Knokke-Heist'te 26 Eylül 1996 tarihinde yakalanan Fehriye Erdal, Türkiye'nin iade yolundaki bütün çabalarına rağmen dün öğlen saatlerinde Brugge Asliye Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Neşe Yıldırım adına düzenlenmiş sahte pasaport ile yakalanan ve 3 ay boyunca gerçek kimliğini saklayan aşırı sol örgüt militanı Fehriye'nin yanı sıra Musa Asaoğlu ve Kaya Saz da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Brugge Mahkemesi, Fehriye Erdal'ın 100 bin Belçika Frangı (yaklaşık 1.7 milyar lira) kefalet, Belçika'da sürekli ikametgah adresi gösterme ve polisin gözetiminde yaşama şartlarıyla serbest bırakıldığını açıkladı.

Bu gerçekleşirse sanıklar ayrıca, Belçika'da bir ikamet belirleyecekler ve her çağrılışlarında polis veya jandarmaya gitmek durumunda olacaklardı. Fehriye Erdal'ın avukatı Paul Bekaert, "Erdal'ın tahliye olacabileceğini sanmıyorum" dedi.

Bu söyleme rağmen mahkeme kararı, Belçika'da yaşayan DHKP-C taraftarları arasında büyük coşkuya neden oldu. Brugge Cezaevi önüne toplanan DHKP-C yandaşları Fehriye'nin çıkacağı saati beklediler.

OYUN BOZULDU
Belçika'da çete kurmak, silah bulundurmak, sahte evrak taşımak ve resmi belgede tahribat yapmak suçları işlemekten sanık Erdal, yerel saatle 16.20 sularında açıklanan kararla hüsrana uğradı.

Kraliyet Savcılığı, mahkemenin bu kararına itiraz etti. Şimdi bu itiraz gözönüne alınarak, davanın 15 gün içinde Gent Yüksek Mahkemesi'nde temyize gitmesi gerekiyor. Savcılık bir önceki duruşmada da Türkiye'nin "Sanığın iadesi gerçekleşinceye kadar tutukluluk halinin sürmesi" yolundaki istemini haklı bulmuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır