kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Elazığ müziğine Fransız övgüsü
Fransa'nın dünyaca ünlü haber dergisi Le Nouvel Observateur son sayısında Elazığ Konservatuarı'nı ve burada yapılan müzik çalışmalarını göklere çıkardı

DÜNYA çapında dağıtım yapan Fransa'nın ciddi haber dergisi Le Nouvel Observateur, Elazığ'da Nihat Kazazoğlu tarafından kurulan Türk Müziği Konservatuvarı'na geniş yer ayırdı. Yazı, Elazığ'a gönderilen temsilcisi ve yazarı tarafından hazırlandı.

Dergide tam sayfa olarak yayınlanan haberde Elazığ'dan, Türk kültüründen ve gruptaki müzisyenlerden övgüyle söz edildi. Kazazoğlu ve arkadaşlarının çalışmalarının "müzik tutkusu" olarak değerlendirildiği yazıda, "Elazığ'da hiçbir yerde olmadığı gibi dans ve müzik var" ifadesi kullanıldı.

"Grubun hocası ve solisti Kazazoğlu emekli öğretmen, udi dişçi, kanuncu futbolcu, klarnetçi kuyumcu, kemancı mühendis ve elktrikçiler, tüccarlar..."

Dergide Elazığ grubu böyle tanıtıldı. "Bilge ve popüler müziğin bir sentezini üretiyorlar. Yeniliklere açık ama özünü koruyor. Müzikleri, kaybolmaya yüz tutmuş bir hazine değerinde" sözleriyle ise grubun müziğine duyulan beğeni anlatıldı. Türk müziğinin özünü, Elazığ grubunun başarıyla korudu ve ileri taşıdığı belirtildi.

MÜZİK ORTAKLIĞI
Grubun 7 üyesi için, "müziğin koruyucuları" tanımını yapan dergi, Kazazoğlu'nun sözlerine de yer verdi: "Farklı politik ve dini görüşler, kapının dışında kalıyor. Burada hepimizin tek bir partisi var, müzik."

Grup üyeleri arasında Ermeni, Hıristiyan ve müslümanların bulunduğunu vurgulayan Observateur, konservatuarın tam bir müzik evi olduğunu yazdı.

Her Cuma akşamı verilen müzik ziyafetlerinden birine katılan yazar, her enstrümanı çalan kişinin ustaca birer solo konser verdiğini anlattı.

Yazı şu cümlelerle sona erdi: "Nihat, arabeskin zehirleyici etkisine karşı ellerinde enstürmanlarla sonuna kadar direniyor"


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır