kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Güle güle oturun
İzmir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina öncülüğünde Düzce'de, 3 ay içinde tamamlanan 300 konut törenle depremzedelere teslim edildi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve Valiliği öncülüğünde işadamları ve hayırsever vatandaşların bağışlarıyla Düzce'de yaptırılan 300 prefabrik konut Cumhurbaşkanı Demirel'in de katıldığı törenle depremzedelere teslim edildi.

Düzce Küçükahmetler Köyü'nde 3 ay içinde tamamlanan konutların teslim törenine, Cumhurbaşkanı'nın yanı sıra Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, Devlet Bakanları Hasan Gemici, Şükrü Sina Gürel, İzmir Valisi Kemal Nehrozoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Demirel, "Yepyeni bir Düzce yaratacağız. 30 bine yakın geçici konut yaptık, bunun 28 bini kullanıldı. Geri kalan 2 bini de kullanılacak. Hepinizin önünde İzmirliler'e teşekkür ediyorum" dedi.

EL ELE VERDİK...
İzmir Valisi Kemal Nehrozoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin deprem felaketlerinden güçlenerek çıktığını söylerken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, İzmirliler'in sadece Düzce'de değil, tüm bölgede depremzedelerin yanında olduğunu belirtti. İzmir Belediye Başkanı Piriştina şöyle devam etti:

"17 Ağustos depremiyle İzmir de sarsıldı. İlk felakette hazırlıksızdık. Gölcük'e bir çadırkent kurduk. Düzce depreminde ise hazırlıklıydık. Hemen organize olduk. Valilik, Büyükşehir, İlçe Belediyeler, Meslek Odaları ve hayırsever vatandaşlar hep birlikte el ele verdik ve bu evleri 3 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. İzmir'de herkes elinden geleni yapmanın mutluluğu içerisinde. Bu evler İzmirliler'in, Düzceliler'e armağanıdır. Güle güle oturun."

Konuşmaların ardından prefabrik konutların anahtarları depremzede ailelere dağıtıldı. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve beraberindekiler daha sonra depremzede Özveren Ailesi'nin evini ziyaret etti. Toplam 30 metrekare, bir oda, salon, mutfak, tuvalet ve banyodan oluşan evlerin çok kullanışlı olduğunu belirten depremzede Aytekin Özveren, "Çoluk çocuğumuzla çok zor günler geçirdik. Bizleri düşünen ve sıcacık bir yuvaya kavuşturan İzmir Belediye Başkanı ve hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ederiz" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır