kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Emniyet: Ortada bir skandal yok
ALMANYA'YA düzenlenen bir geziye "depremzede" denilerek gönderilen çocukların tümünün polis çocuğu olduğunun anlaşılması ve bu yönde gelen eleştiriler, Emniyet Genel Müdürlüğünü rahatsız etti.

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, Almanya'ya giden 23 çocuğun tümünün polis ailelerinden seçilmesinin, daveti yapan tarafın Uluslararası Polis Birliği olmasından kaynaklandığını belirttiler.

Yetkililer "Uluslararası Polis Birliği (IPA), aktif olarak çalışan ya da emekli Emniyet mensuplarından oluşan, rütbe, cinsiyet, ırk, renk, dil ve din açısından ayrım yapmayan, sosyal alanda yardımlaşmayı teşvik etmek, halkların barış içerisinde bir arada yaşamalarını ve de dünya barışının korunmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan bir kuruluştur" dediler.

Emniyet yetkilileri, davet çerçevesinde, depremde zarar görmüş illere birer yazı göndererek, organizasyonu tüm IPA üyelerine duyurduklarını, 25 kişilik bir listenin hazırlandığını, ancak 8-15 yaş grubu çocukların istenmesi üzerine ilk listede değişiklik yaptığı belirttiler. Depremden zarar gören 15 polis, 1 Emniyet amiri, 5 Emniyet Müdürünün çocuklarının 23 Ocak 2000'de Almanya'ya gönderildiği de belirtildi.

Göksel ÇAĞLAV


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır