kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nefes kesen operasyon
İngiltere'ye gönderdiği monitörlere 5 trilyon liralık eroin zulalayan eski polis Yücel Uluerim Türk ve İngiliz polisinin ortak operasyonuyla yakalandı

İSTANBUL'DAN İngiltere'ye bilgisayar içinde eroin sokan Artı Bilgi İşlem adlı firma suç üstü yapılarak nefes kesen bir operasyonla yakalandı. Firmanın uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını belirleyen İstanbul Narkotik Şube ekipleri operasyon için İngiliz polisiyle ortaklık kurdu.

Uydu takibi yapılan operasyon sonunda uyuşturucu yüklü bilgisayarları İngiltere'ye götüren gemiye, Londra'nın Felixtove Limanı'nda baskın yapıldı. Aramada, 300 adet monitörün içine zula edilen 5 trilyon lira değerindeki 220 kilogram eroin ele geçirildi.

Eroinin sahiplerinden Çiğdem Adan ile adamları Yusuf Gün ve Aydın Özdemir, İngiltere'de; meslekten atılan eski polis Yücel Uluerim de İstanbul'da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NASIL BAŞLADI?
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde çalışırken işlediği suçlar nedeniyle meslekten ihraç edilen Yücel Uluerim, Erol Sercan sahte kimliğiyle Kağıthane'de Artı Bilgi İşlem Şirketi'ni kurdu. Asıl amacı İngiltere'ye uyuşturucu kaçırmak olan Uluerim, şirketi faal göstermek için değişik tarihlerde 10 ve 20'şerli paketler halinde iki parti bilgisayar ihraç etti.

Daha sonra, uyuşturucu kaçakçılığı için harekete geçildi. Kağıthane'deki şirkette bulunan 300 adet monitör tek tek sökülerek içlerine 220 kilo eroin zula edildi. Yücel Uluerim, paketleme işlemlerini yaptırdıktan sonra malı gemi ile İngiltere'ye gönderdi.

Bu sevkiyatı haber alan İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, İngiliz polisi ile temasa geçti ve malın sahiplerini de ele geçirebilmek için ortaklaşa operasyon düzenleme kararı aldı. Gizlilik içinde yürütülen operasyon için 3 kişilik uzman ekip İngiltere'ye gönderildi.

UYDUYLA TAKİP
Uydu aracılığıyla takip edilen eroin yüklü gemi Londra'nın Felixtove Limanı'na geldi. Gemiden gümrük sahasına indirilen eroin yüklü monitörlerin sahibi beklenmeye başladı. Bir hafta sonra Yusuf Gün adlı kişi belgeleriyle birlikte Gümrük Müdürlüğü'ne gelerek monitörleri teslim almak istediğini söyledi ve Londra'da bar işleten Çiğdem Adan'ı arayarak emanetlerin hazır olduğunu söyledi.

Operasyonu başlatan polis, Çiğden Adan ile adamları Yusuf Gün ve Aydın Özdemir'i gözaltına aldı. Adan, Gür ve Özdemir, Londra'da çıkartıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Eroini İstanbul'dan gönderen Erol Sercan sahte kimlikli Yücel Uluerim de İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı. Uluerim, çıkartıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çiğdem Adan'ın geçtiğimiz yıl İngiltere karasularında bir yatta ele geçirilen 330 kg eroinin yurtdışına çıkartılmasınının planlayıcısı olduğu da öğrenildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır