kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Erkek aslanın dört eşi vardı
Altıncı günün sabahı. Biraz sonra gün doğacak. Günlerdir izini sürdüğümüz aslan ailesinin peşine düşüyoruz.

İzlere bakılırsa yakındalar. Gerçekten de bir ya da iki kilometre ilerlemeden rastlıyoruz onlara. Tam tamına 11 yetişkin ve üç yavrudan oluşan aslan ailesi ile onların dinlenmeye başladıkları bir zamanda karşılaşıyoruz. Bazıları uyuyor. Ama uyanık olan ve sürekli oyun peşinde olan yavrular hepsini rahatsız etmekten geri durmuyor. Her fırsattada annelerinden süt emmeye çalışıyorlar. Zane ise durmadan bilgi vermeye devam ediyor. "Aslanlar büyük kediler arasında en sosyal olanlarıdır. Ailece dolaşır, ailece avlanır ve ailece uyurlar. Kısacası ailece yaşayan tek büyük kedi türü aslanlardır. Sürünün tek hakimi erkek aslandır. Avlanma dişilerin görevidir," diyor. Zane, erkek aslanların tüm görevinin sadece çiftleşmek olduğunu gülerek anlatıyor. Düşünsenize dişiler avlanıyor, çocukları büyütüyor ve erkek aslan sadece onların getirdiği avları yiyor. Unutmadan, bir de sürekli uyuyor erkek aslan... Tabii ki ormanların kralı olabilir bu durumda. Herkes ona hizmet halinde çünkü.

"Bir erkeğin tek bir ailesi mi var?" Yanıt: "Hayır, erkeğin birden fazla bölgesi ve ailesi olabilir!" Daha çok geceleri avlanan aslanları bütün gün ve onu takip eden iki gün boyunca kolaylıkla izliyoruz. Yavruların bitmek bilmeyen oyunculukları bizi çok eğlendiriyor. Aslanları izlediğimiz üçüncü günün akşamında kampa dönerken Zane'a, "eskiden kampta kalanlara bir akşam yemeğini de ormanın içinde veriyordunuz artık yapmıyor musunuz" diye soruyorum. Zane'nın yanıtı ise çok kısa "yapıyoruz!" oluyor. Gece bastırıp da kampa dönünce tozdan sarı renk almış olduğum için hemen duşa koşuyorum.

Bu geziyi şöyle özetleyebilirim: Sabi Sabi'de bir hafta içinde yaşadıklarınızı bütün bir yıl anlatabilirsiniz!

Genel bilgiler
* 350'den fazla kuş çeşidi var.

* Tümü klimalı, damı sazlarla örtülü odalarda ve suitlere bozkır ortamını koruyan etnik dekor var.

* Burada lezzetli yemekler akşam yemeği verandasında veya kamışlarla çevrili açık havada "boma'da" servise sunulmaktadır.

* Tümüyle resmiyetten uzak giyinin. Doğal renkler tavsiye ediliyor. (Safari kıyafetlerini oradan da satın alabilirsiniz.)

* Kış ve gece için sıcak tutan kıyafetler. Rahat yürüyüş ayakkabıları.Mayo (her otelde -lodge'da- filtreli sıcak havuzu bulunmakta.

* Dürbün ve kamera.

* Anti-sıtma tabletleri.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır