kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Naziler'in eşcinsel katliamı film oldu
175. Paragraf adlı Amerikan filmi Berlin Film Festivali'ni karıştırdı

Bu yıl 50'ncisi düzenlenen, Avrupa'nın en büyük sanat etkinliği Berlin Film Festivali'ne "175'inci Paragraf" (Paragraph 175) adlı film damga vurdu. Kadın ve erkek eşcinsellerden oluşan 15 bin kişinin Nazilerce nasıl bir eziyete maruz kaldığının konu alındığı film, Berlin'de günün tartışmasını başlattı.

Belgesel, eşcinsellerin Adolf Hitler'in isteğiyle toplama kamplarına götürülüşünü ve burada yaşadıklarını anlatıyor. Film resmi tarihte Nazi kurbanları arasında sanki hiç yokmuş gibi muamele gören binlerce eşcinsele dikkat çekiyor. Ancak filmin konusunun dışında Almanya'da eleştiri toplayan bir başka yönü de var. O da Amerikan yapımı bu filmin Nazizm'in bir zamanlar kalbinin attığı yer olan Berlin'de Alman filmseverlerinin beğenisine sunulması...

Filmin yönetmenleri Jeffrey Friedman ve Rob Epstein. Paragraph 175 filmi, Amerika'da Sundance Film Festivali'nde yönetmenlik dalında ödül kazandı. Hitler zamanında çıkartılan 175 sayılı kanun; Alman vatandaşı olsun, Yahudi olsun olmasın, eşcinsellere zulm edilmesini meşru kılıyordu.

DIŞ HABERLER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır