kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Patates kavgası püreye dönüştü
Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'in patates stoğunun tüketilmesini sağlamak amacıyla hazırlatmayı planladığı kampanya, magazinsel bir polemik yarattı

Magazin olayları artık sadece sanatçıları, mankenleri falan bağlamıyor. Meclis üyeleri bile magazin olaylarının göbeğine düşüyorlar. Son olarak Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp de benzeri bir polemiğin içinde buldu kendini. Tartışma konusu ise patatesti!

Üreticinin elinde kalan patates stoğunu eritmek için, kısa süre önce fındık tüketimini artırmak için hazırlanan "Aganigi Naganigi" tarzı bir kampanya başlatmak isteyen bakanlık, reklamda oynatacağı ünlüye karar veremeyince ortalık karıştı. Basında çıkan haberlere göre Bakan'a önerilen ilk isim Hülya Avşar'dı ancak o Avşar Kızı'nı yaşlı bulunca iş çığırından çıktı. Gökalp'in "O hem yaşlı hem de başka bir reklamda oynuyor" demesine öfkelenen Hülya Avşar'ın da "Bakan Bey beni rüyasında bile göremez. Benden güzelini bulursa oynatsın" iddiaları ortalığı tümüyle karıştırdı.

ELİNE PATATES DEĞMEDİ
Daha bu olay yatışmadan bu kez güzel manken Ebru Şallı harcandı patates davasında... Söylentilere göre Bakan Gökalp, "Yeteri kadar güzel olmadığı gibi eline hiç patates değmemiştir. Onun oynadığı reklam doğal olmaz" diyerek bu alternatifi de reddetti. Şallı ise "Benim güzelliğime kimse laf edemez, tescilli güzelim ben. Hem patates reklamında oynamak için de can atmıyorum" dedi.

Ancak bu karışıklık, iki ünlünün yaptıkları şaşırtıcı açıklamalarla son bulacak gibi görünüyor. Hülya Avşar, dün yaptığı açıklamada tüm bu haberleri yalanladı: "Bu yazılanlardan inanın ki haberim yok. Benim söylemediğim şeyleri nasıl yazarlar? Benim söylemediklerimi benim ağzımdan çıkmış gibi yazanlar, aynı şeyi Bakan Bey için de yapmış olabilir. Hüsnü Yusuf Gökalp'in hakkımda bu sözleri sarfettiğini zannetmiyorum..."

Diğer yanıtsa Ebru Şallı cephesindendi: "Böyle bir olaydan haberim bile yok. Sanırım bana rol verilmesini bakanın oğlu teklif etmiş, 'Ebru Şallı oynasın' demiş. Patates reklamını niye aşağılayayım ki, olabilir. Ama bana böyle bir teklif gelmedi, ben de olumlu ya da olumsuz bir cevap vermedim. Güzelliğime gelince, Türkiye standartları için yeterince güzelim, bundan hiç şüphem yok."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır