kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Polislere sıkılan mermiler İran'dan
Van'daki operasyonda Hizbullah'ın kullandığı mermilerin 'İran malı' olduğu belirlendi. Militanların gizlendiği evin adresini ise 'Kemal' kod aldı militan verdi

VAN'DAKİ Hizbullah evinin adresini, İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Silivri'de yakalanan kod adı "Kemal", asıl adı ise İsmail olan militanın verdiği açıklandı. Bu arada Hizbullahçılar'ın operasyon sırasında kullandıkları silahlardan çıkan mermilerin menşeinin İran olduğu belirlendi.

Biri yaralı üç teröristin arka bahçeden kaçarken karşılaştıkları polisleri "Biz de polisiz, yaralı arkadaşı götürüyoruz" sözleriyle atlattıkları ortaya çıktı. Ancak teröristler daha sonra, karda bıraktıkları kan izleri takip edilerek ikinci hücreevinde kıstırıldı.

Hizbullah terör örgütüne ait ve baskınların gerçekleştirildiği 3 hücre evinde yapılan inceleme ve aramalarda, otomatik silah ve tabancalar, el bombaları ve çok sayıda mermi ve dolu şarjör ele geçirildi.

DİSKETLER
Hücre evlerde ayrıca, bilgisayar, bilgisayar disketleri, cep telefonları, dini içerikli yayınlar ve örgütsel dökümanlar bulundu. Akköprü Mahallesi Dere Sokak'ta yapılan aramada ele geçirilen disketler inceleniyor. Emniyet yetkilileri, hücre evlerde bulunan disketlerin şifresinin çözülmeye çalışıldığını, içlerinde örgüte ait önemli bilgiler olabileceğini söylüyor.

2 ÇUVAL DÖKÜMAN
Operasyonlarda bulunan ve örgüte ait bilgilerin bulunduğu 600 bin sayfalık evrakın büyük bölümünün okunamayacak halde olduğu ve bunlardan 162 bin sayfasının incelendiği öğrenildi. Dün sabah saatlerinde bir ihbar üzerine polisin arama yaptığı boş arsada da Hizbullah'a ait 2 çuval dolusu örgütsel döküman ve kitap ele geçirildi.

Celladın evinde 2. kazı
Hizbullah'In Güneydoğu askeri kanat sorumlusu olan ve Kahramanmaraş polisinin elinden son anda kaçtıktan sonra Gaziantep'te imam nikahlı eşinin evinde cephanelik ortaya çıkarılan Sadık Arslan'ın Kahramanmaraş'taki evinde yeniden kazı çalışması başlatıldı. Evinde son model silahları bulunan Sadık ve eşi Adile, güvenlik güçlerince tüm yurtta aranıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır