kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hizbullah'ın son talimatı
Son operasyonlarla tükenme noktasına gelen terör örgütü Hizbullah'ın yöneticileri emretti "Çatışmalarda kadın ve çocukları öne sürün, ölünceye kadar savaşın!"

Kurulduğu günden bu yana, yaklaşık 10 yıl boyunca polis ve askerle çatışmaktan kaçınan Hizbullah, yok olacağını anlayınca bu kararından vazgeçti. Hizbullah yöneticileri militanlarına, "Bundan sonra ölene kadar çarpışın. Gerekirse kadın ve çocukları kalkan olarak kullanın" talimatı verdi. Örgüt mensupları birçok yerde, "evli ve çocuklu aile" görüntüsünde yeni örgüt evleri kiralamaya başladı.

Bu politikanın örneklerinden biri de polisin düzenlediği Van operasyonunda görüldü. 5 polisin şehit olduğu operasyonda, Hizbullah Van bölge sorumlusu Sebahattin Sap eşini ve çocuklarını cama çıkararak polisin müdahalesini engelledi. Operasyonda ölü ele geçirilen Sebahattin Sap'ın karısı Necla Sap, çocukları Muhammed (2), Meryem (4), Abdulhekim (3), Gıyaseddin (1) ile aynı evde bulunan Çiğdem Balka ve 2 aylık oğlu Hamza Emniyet'e götürüldü. Çiğdem Balka'nınölü ele geçirilen Nuri Balka'nın eşi olduğu öğrenildi.

KALKAN OLMANIN BEDELİ!
Öte yandan polisin operasyon düzenlediği ikinci evde bulunan ve ölü ele geçirilen Murat Hayva'nın 6 aylık hamile eşi Mürvet Hayva ile çocukları Abdülselam (3) ve Firdevs (2) de dün polis tarafından Emniyet'te tutuldu. Göz altında tutulan 3 kadın ve 7 çocuk dün akşam saatlerinde serbes bırakıldı.

Necla Sap, "Uyuyorduk. Bizi hemen uyandırıp cama çıkarttılar. 'Çatışma çıkarsa ölürsünüz. Polise bizim dışımızda kimse yok' deyin. Gitsinler' dediler. Biz böyle bir olay olacağını bilemedik. Yoksa çocukları en azından çocukları cama çıkarmazdık. Üzgünüz" dedi.

POLİSLER TOPRAĞA VERİLDİ
Van'da önceki gün düzenlenen Hizbullah operasyonunda çıkan çatışmada şehit düşen polis memurları dün memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit düşen polis memuru Harun Karabulut (28) memleketi Eskişehir'de, Mehmet Vahit Uslu (38) Elazığ'da, Mustafa Kemal Açıkgöz Bartın'da, Mehmet Ünver Çorum'un Osmancık İlçesi'de, Naci Akçay (39) ise, Giresun'un Bulancak ilçesinde toprağa verildi. Şehit polislerin cenaze törenlerinde Hizbullah'a lanet yağdı.

Polis yakalamıştı!
Van'dakİ Hizbullah operasyonunda ölü ele geçirilen 5 teröristten 2'sinin, 15 gün önce gözaltına alındıkları ve çıkarıldıkları DGM tarafından serbest bırakıldıkları ortaya çıktı.

Delil yetersizliği nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 13 kişi arasında, Zahir Hayva ve Nuri Baran da bulunuyordu. DGM'ce serbest bırakılan bu 2 terörist tam 10 gün sonra polisle çatışmaya girdi; ölü ele geçirildi.

5 polisi şehit eden Hizbullah militanları aslında örgütsel ilişkileri çözülmüş teröristlerdi. Ancak delillerin tam olarak toplanamamış olması bu iki kanlı teröristin yakalanamasına rağmen serbest kalmasına neden oldu. Öte yandan ölü ele geçirilen Murat Hayva adlı teröristin Aralık ayında MHP İlçe 2. Başkanı Selahattin Kızıltaş'ın katil zanlısı olarak yakalandığı ancak delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı öğrenildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır