kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Alkim arzı gübreye yatıracak
Alkim Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Kora, Alkim Kimya'nın arzdan elde edeceği geliri gübre tesislerine yatıracağını söyledi

22-23 Şubat tarihlerinde halka açılacak olan Alkim Kimya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Kora, halka arzdan elde edecekleri kaynağı Dazkır'da İsrailli ortağı Dead Seaworks ile ortak kurdukları gübre fabrikasında kullanacaklarını söyledi.

Türkiye'nin en büyük sodyum sülfat üreticisi olan Alkim Kimya'nın yüzde 15'inin halka açılacağını, bunun yüzde 50'sinin yurtdışına yönelik olduğunu belirten Kora, yurtiçinde halka açılacak olan kısmın yüzde 20'sinin büyük yatırımcıya, yüzde 15'inin yurtiçi küçük yatırımcıya, yüzde 5'inin Alkim çalışanlarına açılacağını söyledi.

Kora, sermayelerinin 7.3 trilyon liradan 8.6 trilyon liraya çıkarıldığını ve Alkim Kimya'nın yaklaşık değerinin 120 milyon dolar olarak belirlendiğini de söyledi. Türkiye'nin en büyük sodyum sülfat üreticisinin 2000 yılı cirosunun yüzde 25 artacağını öngören Kora, "Yılsonu ciromuz 30 ile 40 milyon dolar arasında değişebilir" dedi. Halka arzı geçen yıl planladıklarını ancak borsanın yaşadığı sorunlar nedeniyle gerçekleştiremediklerini belirten Kora, "Şirket değeri beklediğimizin biraz altında ama bizim için önemli değil" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır