kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hisse satıp banka kuracak
Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdürü Akın Akbaygil halka arzdan elde edilecek gelirle Avrupa'da bir banka kurma projesine destek sağlanacağını söyledi

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Akın Akbaygil, önümüzdeki hafta başında halka açılacak olan TEB'in, buradan sağlayacağı kaynakla Avrupa'da bir banka kuracağını söyledi. Yüzde 20'si halka açılacak olan TEB'in hisse fiyatının 8 bin 400 lira olacağını belirten Akbaygil, Hollanda'da NV adında bir bankaları olduğunu, halka arzdan yaratılacak fonun başka bir Avrupa ülkesinde yeni bir banka kurulmasında kullanılacağını söyledi. Avrupa'da iş yapan çok sayıda Türk işadamı olduğunu vurgulayan Akbaygil, "Onların ayağına gideceğiz" dedi.

Türk bankacılığının yeniden yapılanma içinde olduğunu kaydeden Akbaygil, önümüzdeki dönemde Türkiye'deki banka sayısının şu ankinden az olacağını da öngördü. Türkiye'deki bankaların aktif büyüklüğünün azlığının da altını çizen Akbaygil, "Profili bize en yakın ülke olan İspanya'da bankaların büyüklüğü 950 milyar dolar. Türkiye ise 100 milyar dolarlarda. Toplam aktiflerin büyüklüğünün artırılması gerek" diye konuştu.

TEB'in halka açılacak yüzde 20'lik bölümünün yüzde 80'inin yabancı yatırımcıya, yüzde 20'sinin ise iç pazarda halka sunulacağını söyleyen TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi de hisse senedinin fiyatının 8 bin 400 lira olacağını belirtti.

Borsanın derinliğinin olmadığını da söyleyen Canevi, "Borsanın derinleşmesi özel sektör tahvilleri, emeklilik fonları gibi olgulara da bağlı" dedi. Canevi, TEB'in kredi pazarının yüzde 50 artacağını, ancak bunun için yeni müşteri kitlesi yaratmaya gerek duymadıklarını söyledi.

Ekonomik programın şu ana kadar imajı sayesinde olumlu sonuçlar verdiğini de vurgulayan Canevi, "Ancak Haziran ayından sonra yapılanlar nedeniyle olumlu sonuçlar verecek. Kilit nokta faiz dışı fazlla" dedi.

Canevi, fondaki bankaların satın alınmasına ilişkin olarak da herkesin Citibank'ın görüşmelerini beklediğini söyledi.Canevi, TEB'in ilerde bir yabancı ortak alabileceğini de sözlerine ekledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır