kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Alman başbakan "Tank"a takıldı
Türkiye'ye gelmesi planlanan Alman Başbakan Schröder'in gezisi Leopard 2 tankları konusundaki anlaşmazlık üzerine ertelendi

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in Türkiye gezisinin ertelenmesinin ardında Almanya'daki koalisyon ortakları arasında yaşanan Leopard 2 tanklarının teslimi konusundaki anlaşmazlığın çözülememesi yatıyor. Sol eğilimli Die Tageszeitung gazetesi tank satışı konusunda kesin bir karar alınamamasının Schröder'in gezisinin ertelenmesinde önemli rol oynayabileceğini bildirdi. Haberde Ankara'nın tank satışı konusunda Almanya'dan acilen cevap beklemesinin ve 145 helikopterlik diğer bir anlaşmanın imzalanacak olmasının Türkiye'ye silah satmayı çok isteyen Schröder'i zor durumda bıraktığı belirtildi. Türkiye'ye satılması planlanan bin adet Leopard 2 tankı Almanya'da koalisyonu dağılmanın eşiğine getirdi. Koalisyon ortakları Sosyal Demokratlarla Yeşillerin arası bu satış yüzünden yeniden açıldı.

ÇÖZÜM ARANIYOR
Başbakan Schröder bu kritik soruna bir çözüm yolu bulmaya çalışıyor. Federal Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Claudia Roth, tank satışına kesinlikle hayır dediklerini açıkladı. Roth, silah satışını insan hakları şartına bağlayan yönetmeliğin Türkiye'ye tank satışını olanaksız kıldığını savunarak bunu engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Gazete bu konuda sadece koalisyon ortakları arasında değil, Yeşiller içinde de derin görüş ayrılıkları bulunduğunu yazdı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır