kapat

16.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bir yılda neler değişti
Associated Press (AP) ajansı Apo'nun yakalanışının birinci yıldönümünde PKK'nın hapisteki liderinin ve davasının nasıl değiştiğini dünyaya duyurdu

Hapisteki ilk yılında Stalin tarzında uzattığı pos bıyıklarını tıraş etti, 15 kilodan fazla zayıfladı ve terör hareketini siyasi güce çevirmek için çalışmaya başladı. Amerikan Associated Press haber ajansı, yakalanışının birinci yıldönümünde haber yaptığı Apo'nun inanılmaz bir değişim geçirdiğini ve bu değişimin görünüşünden başladığını vurguladı. AP, Abdullah Öcalan'ın darağacından kurtulmak için böyle davranıyor olabileceği yorumunu yaptı.

Kenya'da yakalandıktan sonra İmralı'da cezaevine gönderilen Apo'nun giyinişini, saçını sakalını tamamen değiştirdiğini belirten ajans, bu süre içinde 15 kilodan fazla zayıfladığına da dikkat çekti.

Ajans, Öcalan'ın imaj yenileme hareketinin görünüşüyle kalmadığını, ideolojisini de değiştirdiğini belirtti. Öcalan artık terörün çare olmadığını, çözümün demokratik yollar içinde bulunması gerektiğini söyleyen bir parti lideri rolüne büründü. PKK'lılara tek taraflı ateşkes ilan ederek Irak ve İran'daki üslerine dönme emrini verdi. Bir grup PKK'lı da Öcalan'ın emriyle gelerek devlete teslim oldu. AP, bu emirlerin etkisinin görülmeye başlandığını ve terörist saldırılarının yüzde 86 oranında düştüğünü duyurdu.

HAPİSTE YAŞAM
Öcalan İmralı'ya geçer geçmez imaj değiştirme çabalarına ilk olarak pos bıyığını keserek başladı. Yıllırdır sadece o değil, tüm sosyalistlerin bayrak gibi taşıdığı bıyığın gidişi değişimin başlangıcıydı. Ardından dağınık, uzun saçlar kesilerek kısaldı. Öcalan saçlarını her hafta düzenli olarak kestirmeye başladı. PKK liderinin forma giriş süreci kilo vermekle devam etti. İçeride geçirdiği bir yılda Öcalan tam 17 kilo verdi. Bölücübaşının o koca göbeği gitti. Verdiği kiloları geri almamak için kendisini koruyan İmralı'daki jandarmalarla aynı yemekleri yemeye başladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır