kapat

06.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Türk İş'e kadın başkan


Neden olmasın? Sabah gazeteleri okurken takıldı bu soru kafama. Bir haberde "Türk İş'te başkanlığa üç aday" başlığı vardı ve altında aday olabilecek isimler yer alıyordu.

Biri şimdiki Genel Başkan Bayram Meral, diğerleri de Mustafa Özbek ve Zeki Polat. Yine erkekler anlayacağınız.

Oysa ben bu isimler arasında Yaşar Seyman var mı diye merak etmiştim. (Yaşar da erkek adı ama Bayan SABAH okurlarının iyi bildiği gibi o bir kadın.) Doğrusunu isterseniz genel başkanlık koltuğuna yakışan bir isim. Diğer adaylardan eksiği yok hatta fazlası var.

1983'ten beri sendikal dünyanın içinde Yaşar Seyman. 1997'den beri profesyonel sendikacı. 89'da Türk İş delegesi seçiliyor. 420 delege içindeki tek kadın. O günden bugüne yurt içinde ve yurt dışında pek çok kurultaya, seminere, konferansa Türk İş'i temsilen katıldı. 1993'te İLO'ya Türk İş adına gözlemci olarak gitti. Beş dönemdir BASISEN Ankara ve İçanadolu Şube Başkanı..

Sendikacılığının yanı sıra politikanın da içinde. Kadınların siyasete katılmasını yürekten destekleyen ve inananlardan birisi olarak bu işin içinde. CHP'de politika yapıyor. MKYK üyesi oldu. Bu göreve, delegelerden en fazla oy alarak seçilenlerden birisiydi. Şimdi de aynı partide Genel Başkan Yardımcısı.

Bildiğiniz ve gördüğünüz gibi aktif, başarılı bir sendikacı ve siyasetçi. Bence genel başkan adaylığını, genel başkanlığı, Şemsi Denizer'den boşalan ve yoğun bir mücadelenin yaşanacağı genel sekreterliği, Türk İş Yönetim Kurulu üyeliğini çoktan hakediyor.

Geriye kalıyor adaylığını koyması. Veya Türk İş'e üye sendikaların onu aday göstermesi. Sakın kadın başkanları, başbakanları, bakanları gördük, yenisine ihtiyacımız yok demeyin. Bugüne kadar hep erkek başkanlar, bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları gördük de ne oldu sanki?


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır