kapat

06.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
inter merkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şeftali tatlısı
Malzemesi
*1 kg şeftali
* 1.5 su bardağı toz şeker
* 1 paket krem şanti
* 1 çay bardağı süt
* 3 çorba kaşığı hindistancevizi
* Alüminyum folyo
* Fındık (arzuya göre)

HAZIRLANIŞI
Şeftalileri yarıdan keserek çekirdeklerini çıkaralım. Çekirdekleri alınan yarım şeftalileri oyuk kısımları üste gelecek şekilde cam tepsiye dizelim. Üzerlerine kaşıkla şeker koyalım. Tepsiye bir parmak kalınlığında su dökelim. Cam tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatarak fırına sürelim. Orta ısılı fırında şeftaliler şekeri emip, yumuşayana dek pişirelim. Krem şantiyi süt ve hindistancevizi ile çırparak koyulaştıralım. Şeftalileri fırından alalım. İyice soğutalım. Fındıkları iri dövelim. Şeftalilerin ortalarına fındıkları dolduralım. Krem şantiyi, şeftalilerin üzerine sıkalım. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır